2024 47. kitabı
Selam Müptelalar "Askerlik, kan kokar, emek kokar, barut kokar. Askeri sevmek, asker olmak demektir kızım... Merak etme, askerler de onu beklemeyecek kadınla evlenmezler." "Ey Türk Milleti, mutluluğun için mutluluğunu toprağa gömenler var." Kanlı Künye kitabı, Burhan Varol'un kaleminden çıkan, vatan sevgisi ve askerlik temalarını derinlemesine işleyen etkileyici bir roman ve benim yazarla tanışma kitabım oldu. Gercek yasam hikayesinden yola çıkarak önce film olarak düşünülmüş, araya kovit girince yazar kitap olarak tekrar düzenlemiş ve ortaya yürek burkan bu güzel eser çıkmış. Kitap, Yüzbaşı Kaan Korkmaz'ın düğün sonrası balayına çıkarken, Suriye'deki Zeytindalı Harekatı'na çağrılmasıyla başlayan zorlu mücadelesini konu alıyor. Askerlik, fedakarlık ve cesaret temasını işlerken, Kaan'ın hem fiziksel hem de duygusal olarak yaşadığı büyük sınavları gözler önüne seriyor yazar. Kanlı Künye, Kaan'ın, yeni evlendiği eşi Ayşen ile geçirdiği mutlu anların ardından, Suriye'deki operasyon sırasında yaşadığı acılar ve içsel çatışmalar üzerinden ilerliyor. Kel Tepe'de gerçekleştirilen operasyon, bölgede verdiği kayıplarla ve teröristlerden temizlenmesiyle önemli bir dönüm noktası oluşturuyor. Kitap, Kaan'ın eşiyle mutlu günler geçirmesine rağmen, trajik bir olayla baş başa kalmasını ve intikam arzusunu işlerken, askerliğin ve vatanseverliğin zorluklarını gerçekçi bir şekilde yansıtıyor. Kanlı Künye, vatan için canını ortaya koyan askerlerin özverisini ve kahramanlığını anlamak isteyen okuyuculara hitap ediyor. Kitap, hem duygusal hem de aksiyon dolu sahneleriyle etkileyici bir okuma deneyimi sunarken, Askerlerimizin neler taşıdığına şahit oluyoruz. Söz konusu vatan olunca neler yapacaklarına şahit olurken bazivatan hainlerine de rastladım içinizden geleni saydırıyorsunuz. @mervenin.kitapligi tavsiyesi ile okudum kitabı okumak isteyen herkese tavsiye ediyorum. Sağlıkla ve kitapla kalın müptelalar... #kanlıkünye #burhanvarol #ciniusyayınları #askeriroman #kitap_muptelasi_ #temmuzayındaokuduklarım Kitap Sayfa:244
Kanlı KünyeBurhan Vural · Cinius Yayınları · 202428 okunma