Dönüş serisinin ikinci kitabını da bitirdik. Vampir Günlükleri 3. Kitap - Dönüş: Çöken Karanlık daha çok hoşuma gitmişti açıkçası. Şimdiye kadar serinin 4 kitabını okudum en akıcı gelen Vampir Günlükleri 3. Kitap - Dönüş: Çöken Karanlık oldu. Vampir Günlükleri 4. Kitap - Dönüş: Gölge Ruhlar ise sinir krizi geçirmeme neden olacak şeyler vardı (Elena'nın süslenip püslenip hapishaneye Stefan'ı ziyarete gitmesi). Ama bunun yanı sıra Damon Elena kısımları daha fazla olduğu için o sinirlendiğim kısımları telafi etti bir nevi.
Kitsune kardeşlerin kaçırdığı Stefan'ı bulmak için dostlarımız seferber oluyor bu kitapta. Elena bu yolculuk sırasında Damon'a çekilmeye başlıyor ama Stefan'ı sevmekten de vazgeçmiyor. Şu adamın (Damon'ın) değerini bil be kadın artık. Bazı zamanlarda ipin ucunu kaçırdım çünkü olaylar çok hızlı gelişiyordu ve bazen çok karmaşık geliyordu. Elena Damon'a yardım ederken aniden Karanlık Boyut'un hapishanesinde Stefan'ın kilitli tutulduğu kapıyı arıyor. Birkaç yerde de böyle ipin ucunu kaçırdığım yerler vardı. Yine de kitap kendini okutuyor. Her satırda insan heyecan duyuyor ve bir sonraki sayfada neler olacağını merak ediyor. İçine çekiyor kitap insanı ve bu harika bir şey bence. Okumaya değer.