Puan vermedi·128 syf.····Okunma: 03 Ağustos 2024 23:22 Türk Kurtuluş Savaşı'nın önemli simalarından birisi olan General Ali Fuat Cebesoy, kaleme almış olduğu bu hatıratında, modern Türkiye'nin kurucusu Halâskâr Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile olan anılarına yer vermiştir. Kitabın isminden de anlaşılacağı üzere Harp Okulunda Mustafa Kemal ile aynı sırada, aynı derslere giren Cebesoy, Atatürk'ün sınıf arkadaşı olmakla beraber Gazi'nin vefatına kadar da ona sadık bir dost olarak kalmıştır.
Kitabın içeriğine değinmek gerekirse okumuş olduğum bu birinci kısımda Mustafa Kemal ve Cebesoy'un tanışmalarından başlayan tarihi süreç Şam'daki 5.Ordu macerasına kadar devam ettiriliyor.
Aralarda ilginç anekdotlar veren yazar bazen kendi hayatından bazen de Mustafa Kemal'in yaşamından çeşitli anılar sunuyor. İki sıkı dostun Harp Okulu ve Akademideki maceraları, günlük yaşamdaki halleri ve tarihi süreç bakımından önemli hadiseler olayların bizzat tanığı olan Ali Fuat Cebesoy tarafından aktarılıyor.
Vakit bulduğum zaman ikinci kısmı da okuyacağım. Hatırat okumak her zaman keyiflidir, okurken olayları zihinde canlandırınca sanki o anı tekrar yaşayıp tarihe tanık oluyormuş hissi veriyor... Meraklılarına tavsiye edilir.