FİLİSTİNLİ BİR KADIN DİRENİŞÇİNİN YAŞAM ÖYKÜSÜ
2024 10. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2024 12:57
|• Ben kitabı bitirmedim kitap beni bitirdi Özgürlüğün Fecri, mücahide bir kızın kalemsiz ve mürekkepsiz yazılan hatıralarıdır. Kitapta, bireyin kendini tanıma ve özgürlüğünü kazanma yolunda karşılaştığı zorluklar ve bu zorluklara karşı verdiği mücadeleleri anlatıyor. Onların mükemmel bir teslimiyet, gerçek bir Müslüman duruşu,son nefese kadar mücadele etmeleri ,Tertemiz bir adanmışlık, öyle güzel bir imana sahip olmaları onlar için yeterliydi. Ayrıca özgürlüğün sadece fiziksel değil, zihinsel ve ruhsal bir olgu olduğunu da vurguluyor . Dil ve Anlatımında Bergusi'nin dili, sade , etkileyici ve anlaşılır olmasının yanı sıra derin bir duygusallık taşıyor. Anlatımı, bizlerin empati kurmasını ve onun yaşadığı zorlukları hissetmemizi sağlıyor. Ana temasında özgürlük ve direniş, insan iradesi ve toplumsal uyanıştan bahsediyor. Bergusi, fiziksel olarak hapiste olsa da, ruhunun ve zihninin özgür kaldığını, zorlu koşullara rağmen umudunu kaybetmemesi ve direnişini sürdürmesidir. Fiziksel hapishaneye rağmen ruhun özgürlüğüdür. Abdullah Galip bergusinin kişisel hikayesinin ötesinde, Filistin halkının ve genel olarak mazlum halkların özgürlük mücadelesine de değiniyor. Kitap, bireysel direnişin toplumsal bir uyanışa nasıl evrilebileceğini gösteriyor. Özgürlüğün Fecri Abdullah Galib Bergusi Okuyan herkese teşekkür ederim
Filistin
Özgürlüğün FecriAbdullah Galib Bergusi · Ekin Yayınları · 20212,739 okunma