#kitapyorumu
Kitabımızı ana karakterlerinden biri olan Mert'in ağzından dinliyoruz; Salkım Sokak No:3'ün hikayesini.. Mert'in babası Yunus Bey polis, annesi Füsun Hanım ise ev hanımı. Birde erkek kardeşi var ismi Yiğit.
Babasının tayini sonucu Ankara'dan İzmir Salkım Sokak No:3' taşınmalarıyla birlikte, yaşanılanları ve yaşanılacak olanları aktarıyor, bizlere.Ama nasıl aktarmak?!Birebir yaşıyormuşçasına.
Salkım Sokak No:3:İzmir'in güzide sokaklarından bir tanesi.Sokakta yaşayan insanların, komşuların birbirlerine kol kanat gerdiği,ayrımcılığın olmadığı.Hüznün ve neşenin bir arada yaşandığı.Tam 90'lı yılları yansıtan.Gerek Kosova'dan gerekse Bosna'dan,zamanında göç edip gelerek,yaşadığı yeri vatanı bellemiş ve benimsemiş insanlarının olduğu, sımsıcacık bir sokak.
Ve bu sokağın müdavimlerinden Şakir Bey ve ailesinin, Mert'in ailesiyle tanışmasını.Mert'in,Şakir Bey'in torunları olan Edis ve Ayda ile arkadaşlığını,arkadaşlıktan öte dostluğunu.Ana karakterlerinden yanı sıra yan karakterlerin de(Mayka Hanım, Nevzat,Amina abla ve diğerlerinin) nakış gibi islendiği.Kan bağı olmadan nasıl can bağı ile birbirlerine bağlı olabileceğini.Satır aralarında gösteren.
Okurken,duygudan duyguya sürükleyen ve anlatılanları gözünüzde film şeridi gibi canlandırabileceğiniz.Aile bağlarını, komşuluk,arkadaşlık ilişkilerini,kardeşliği, çocukluk aşkını, aşkı, sevgiyi vs anlatan..
Keşke o sokakta, ben de onlarla birlikte yaşasaydım diyebileceğiniz kadar gerçekçi bir anlatıma sahip bir kitap sevgili yazar İclal Aydın'ın kaleme almış olduğu; "Salkım Sokak No:3" kitabı.
Bu kitabı beğenmemde ki bir diğer etken de Boşnak göçmenlerinden bahsedilmesiydi.(Malum anne tarafım oralı)
Kısacası iyi ki okumuşum.Sevgiler.⚘️
#Alıntılar
"Kaderin ince iplikleriyle birbirine bağlı çiçekler gibiyiz."
"Elbette cesur adımlar atmak,büyük değişimlere yürüyebilmek için,ispat edilmiş başarılar kuşanmak gerekir."
"Aklıyla problem çözebilenin dövüşmeye, silaha,yumruğa ve bir başkasını ezmeye ihtiyacı yoktur."
-İclal Aydın/Salkım Sokak No:3