Herkese merhaba. Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Şimdi gelelim kitap yorumuma.
Okullarda sosyal bilgiler ve tarih bilgisi derslerinde, bizlere Atatürk'ün Samsun'a çıkışı, Amasya genelgesi, Erzurum kongresi ve Sivas kongresini ve orada alınan kararları öğrettiler. Öğretmesine ama neden başka şehir değil de Samsun'a çıktığını ya da kongrelerin neden başka şehirlerde değil de Erzurum ve Sivas'ta düzenlendiğini öğrenmedik.
Kongrelerde açıklanan maddeleri öğrendik ama maddelerin özü ne idi? vs açıklanmadı. Üzerine detaylı konuşulmadı.
Oku, ezberle geç, sınavda da doğru cevabı ver tamam aldın iyi puan! Bu şekilde ezbere dayalı eğitim öğretim gördük. (Şimdi ki nesilse yeni eğitim öğretim modelinde bu ezbere dayalı sistemde öğretilen bilgileri bile göremeyecek,maalesef)
İşte! Sevgili yazar "Con Sinov" "Yarının Adamı III"kitabında; Kurtuluş Savaşı'na giden meşakkatli yolu neden niçin ve nasılına dayanarak, özünü kavratarak. Amasya genelgesini, kongrelerin ne şartlarda düzenlendiğini;
Bir yanda işgalci güçler bir yandan hükümet ve taht sevdalısı bir padişah.Oynadıkları türlü türlü oyunlar. Mustafa Kemal'e ve silah arkadaşlarına düzenlenen suikast çabaları. Atılan iftiralar.
Diğer yanda; elde yok, avuçta yok imkansızlıklar ve savaşlardan yılmış bir millet!
Ve herseye rağmen çabalayan,umut eden;Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının mücadelesi...
Kitabı okurken duygudan duyguya sürüklendim, bildiklerimi pekiştirdim, bilmediklerimi ise öğrendim. Akici bir şekilde kaleme alınmış bu kitabı iyi ki okumuşum dedim