#kitapyorumu
Uzun zaman olmuştu, sevgili yazar Ayşe Kulin'den bir kitap okumayalı. Yazarın son kitabı, "4 Gün 3 Gece" isimli kitapta:
Protesto sonucu yaralanmış, hırpani görünümlü Yusuf adlı bir delikanlıyı, oturduğu apartmanın asansöründe görüp, Ona yardım etmek için dairesine götüren Sevda isimli bir kadının başından geçen durum ve olayları okumakla beraber,
Ülkede yaşanılan siyasi ve tarihi olaylara da tanık oluyoruz; 27 Mayıs 1960 darbesi öncesi ve sonrasına..
Ve de kitabımızda; karı-koca ilişkisine, kardeş gibi büyümüş iki kuzenin ilişkilerine, yasak bir aşka, Alevi kavramının tanımına da değinmiş, yazarımız.
İncecik ama dolu dolu içeriğe sahip olan kitabın, daha da uzun olmasını; darbe öncesi ve sonrasını daha detaylı bir şekilde, okumak isterdim, açıkçası usta yazar sevgili Ayşe Kulin'in kaleminden.
Kısacası bu kitabı beğenerek okudum.Sevgiler.⚘️
#Alıntılar
"Sıra o fikri aydınlanmaya bir türlü gelemediği için kırsalda ki adamın cebine para girdi fakat kafasına bilgi giremedi. Sadece cebi doldurmakla olmuyor kalkınma. Bilgiyle beslenemeyene paradan fayda gelmez!"
"İnsan hem de kendi dininin bir başka mezhebinden olan insanlara nasıl bu kadar acımasız davranırdı?"
-Ayse Kulin/4 Gün 3 Gece