Resmen bir boyut açıldı bende romanın içine düştüm
2024 2. kitabı
Lisa See,önünde saygıyla eğiliyorum.Bir okur olarak böylesi etkilendiğim romanlar elimin 5 parmağını geçmez. Muhteşemdi,muhteşemdiii. Yani bu nasıl bir kurgu,nasıl bir gerçeklikle bezemektir? Okurken kendimi “Yunxian” ile berabermişcesine okudum. Sanki ben yaşıyordum. Başından sonuna kadar asla sıkılma dığım,akıcı,yalın,tarihi ve içinde gizem olan bir romandı bu. Yani bir okuyucuya verilebilecek her şeyi veriyordu. Doyurucuydu.Çin Devleti’nin hükümdarlık dönemlerini okurken,entrika,polisiye,dram konularınıda görebiliyorsunuz.Şiddetle tavsiye ediyorum. Konusu; Baş karakterimiz “Yunxian” devlete önemli hizmetleri olan köklü bir aileden gelmektedir. Genç yaşlarda sıkı bir eğitim sistemi ile eğitilmiştir. Annesini kaybettikten sonra,babanne ve dedesinin yanına gönderilir.Babaannesi bir doktordur. Çin tıbbı hakkında çok ciddi şeyler öğretir Yunxian’a. Zaman geçtikçe karakterimiz çok iyi bir hekim olur.Süt günlerini babannesinin evinde yaşar.Bu evlilik çağına geldiği anlamı taşımaktadır. Ayaklar ne kadar küçük ise;o kadar soylu bir aileye gelin gidersin gibi bir gelenekleri vardır.Ve Yunxian evlendirilir. Evlendirildiği yerde,bir takım tabuları yıkarak,sadece soylular değil,halkın her kesiminden insanı tedavi etme konusunda çalışmalar yapar. Böylelikle “Kadın Çemberi” oluşur. Tabii bu yolculukta,çocukluğundan bu yana en yakın tek arkadaşı olan,ebe Meiling’in etkisi çok büyüktür. Kadın hastalıklarının tedavisi konusunda bir ekip olup,tedavileri gerçekleştirirler. Bence Meiling ön ayak olmasa,yüreklendirmese halkın diğer seviyeler deki insanlara hizmet veremezlerdi. Kitapta,şüpheli ölüm ve yargı kısmı inanılmaz etkileyici işlenmişti. Buraları anlatamam çünkü spoiler vermiş olurum. Siz en iyisi bu kitabı bir an önce edinip okuyun.
Lady Tan's Circle Of WomenLisa See · Scribner First Edition · 2023157 okunma