2024 8. kitabı
#kitapyorumu Tehlike çanları yavaş yavaş çalmaya başlamıştı.Kimileri bu çanların sesini duyuyor, kimileri ise duysa bile umursamıyordu.Umursamayanlar, ne yazık ki kendi çıkarları hariç hiçbir şeyi önemsemeyen kesimdi. Bunların başında da maalesef ki 'Sultan Vahdettin" geliyordu. Sadece,O'da değil sadrazam ve diğer devlet ileri gelenleri.. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın, mantığı güdülüyordu,koltuk sevdası uğruna. Bu mantıkta olmayan, kurtuluş yolları arayan devlet adamları da yok değildi ama bir şekilde bertaraf edilip yerlerine başka kişiler atanıyordu. Bir yandan kurtuluşu işgalci devletlerin tarafında yer alarak görenler.Yani tabiri caizse ülke topraklarını peşkeş çekenler. Bir yandan da kurtuluşun topyekün mücadele edilerek kazanılacağını düşünenler.Başta "Mustafa Kemal" ve "silah arkadaşları." Silah arkadaşları içerisinde de farklı düşünenler vardı.Acaba kimdi bunlar ? Bir tarafta da, ülkemiz üzerinde oynanan oyun içinde oyunlar vardı; işgalci devletler arasında ülkemizi paylaşmak hususunda.Hepsi hazır ve nazır bir şekilde akbabalar gibi bekleşiyorlardı. Tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen umudunu bir an olsun yitirmeyenler de vardı ki bunların başında "Mustafa Kemal" geliyordu. Kendisi her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesap ediyor ve ona göre davraniyordu.Peki,tüm bu işgalin ve oynanan kirli siyaset oyunlarının ortasında kim ya da kimler kazanacaktı? İşte! Sevgili yazar "Con Sinov'un kaleme almış olduğu Yarının Adamı/Gaflet, Dalalet ve Hıyanet" kitabında;bu ve buna benzer soruların cevaplarını akıcı bir sekide okuyup görüyoruz.Ve daha fazlasını ise devam kitabı niteliğinde olan "Yarının Adamı-Ya İstiklâl Ya Ölüm' kitabında okuyacağız Bu kitap sayesinde; daha önce öğrenmiş olduğum bilgileri pekistirdim.Bilmediğim olayları ve durumları ve de daha önce ismini duymadığım kişileri de tanımış, öğrenmiş oldum.İyi ki okudum.Sevgiler.⚘️
Yarının Adamı 2 - Gaflet, Dalalet, HıyanetCon Sinov · Masa Kitap · 2023836 okunma