···Okunma: 06 Ağustos 2024 21:47 Asansörlerin "varoluşçu" oldukları, robotların "depresyonda" oldukları ve şiltelerin çok mutlu olduğu tuhaf dünya. Bitmeyen partilerin, uçmanın ve yaşam ile ilgili pekçok şeyin - ki buna varoluşun amacı da dahil- yanıtını bulabileceğiniz muhteşem seri.
Bilgisayara evrenin sırrını soruyorlar, bilgisayar milyonlarca yıl düşünüp “evrenin sırrı 42’dir.” diyor. İşin ilginç yanı, Google’a “42 and elon musk” yazdığınızda twitter hesabından sürekli manâsız şekilde 42’yle ilgili paylaşımlar yaptığını görebilirsiniz. Ayrıca
42= 6x7
hristiyanlıkta 6 sayısının karşılığı the bad yani şeytan, kötülük vb ve 7 sayısı ise the good yani tanrı ve iyiliği simgelemektedir. buna göre 42 iki zıt şeyin birleşmesi yani denge olmakta. buna göre yaşamın, evrenin ve herşeyin cevabı denge olmaktadır.
Bunun yanında tanrının neden kendi varlığını kanıtla göstermediğini açıklayan kitaptır.
"Varlığımı kanıtlamayı reddediyorum" der tanrı. "çünkü kanıt inancı yok eder ve inanç olmazsa ben bir hiçim"...
Ne diyebilirim okuyun, okutun