Livaneli neden bence kötü bir yazardır?
2019 79. kitabı
Okunma: 19 Eylül 2019 14:22
YouTube kitap kanalımda Huzursuzluk kitabını okumadan ölebilirsiniz dedim: ytbe.one/dR12B0gIkhg "İnsanın karnı tok, sırtı pek oldu mu başkalarının yoksulluklarını okuması, merhamete
HuzursuzlukZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2017117,5bin okunma
··1 alıntı·
1 +1'leme
34,3bin Gösterim
Oğuz bey kitabıda sizin incelemenizi de okudum. İncelemede Livaneli' ne haksızlık yaptığınızı düşünüyorum. İğneleyici cumlelerinizle onu yermeye çalıştığınızı gördüm. Böyle bir incelemeyi kabul etmiyorum. Zaten incelemenizide doğru bulmadım. Sizi beğenerek takip ederken İnanın size bakış açım değişti.
Sadece edebiyat da degil Londra senfonide eserleri çalinan soylenen bir sanat adamini yerden yere vurup kendi kabulunu, ikna yoluna gitmek icin bukadar uzun bir yazı yazman ve giriste de Borchert den yardim alman gerekiyordu.Bravo.Daha uzun şöyle bir 40 yıllık yazman gerekir enazindan bir dugun salonunda da soylenecek bir çifte telliyi de bizden esirgememen gerekir.Ben burdan bir "La" notasini sunuyorum sana, başlayabilirsin
Livaneli'nin okuduğum ilk kitabıydı ve muhtemelen son kitabı da olacak. Karakter gelişimleri, derinlikleri, iç tahliller adına hiçbir şey bulamadığım bir kitaptı. Goodreads'te Angelina Jolie kısmı ile ilgili bir yorum görmüştüm. Bana ne Angelina Jolie'nin memelerinden tarzı bir yorumdu. O kısmı okurken ben de aynıyla böyle düşünmüştüm😄 Ne yazık ki 1000kitapta olumsuz eleştiri görmek çok zor. İnsanlar beğenmediği kitaplar hakkında genelde kelâm etmiyorlar. Sırf bu yüzden birkaç kitabı merak edip okuduğum incelemelere güvenerek almıştım ve sonrasında ne yani bu muydu onca kişinin övdüğü kitap diyerek hayal kırıklığına uğramıştım. Kalemine sağlık. Bunun gibi söz sakınılmadan, derinlemesine yapılan incelemelerin artmasını temenni ediyorum.
Bir kitabı 1000kitap’tan bir incelemeyle alıyorsanız hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz Goodreads’den çok daha fazla, çünkü burada insanlar kendi düşünceleri kitap holiganı okurlar tarafından eleştirilir diye inceleme yazmaya çekiniyor. Oysaki çekinmemek lazım. Yazdığım şeylere hâlâ Livaneli’yi hunharca öven okurlar tarafından antitezler bekliyorum, bakalım gelecek mi? :) Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor
Hiçbir incelemeyi okumadan okudum. Muazzam bir kitap!