Puan vermedi·144 syf.····Okunma: 29 Mayıs 2024 00:00 Altay Cem Meriç ağabeye teşekkür ediyorum. kitabı okumadan önce bu kadar ince bir kitapta kapsamlı konuların olacağını düşünemedim. çocuk yetiştirmekten tutun da arapça öğrenmeye kadar birçok konuyu ele alan bir kitap. beni anlayan ve evet sadece bu olayları ben yaşamıyormuşum dedirten o nadide yazıları okudukça bayıldım bayıldım bayıldım. mesela zaman zaman vakit konusunda anlaşılamadığımı hissediyorum. ders arası, birisini bekleme zamanı ya da ufacık gördüğümüz kısa anlarda bile okuma yapmaya boş geçirmemeye çalışırken "yaa sende tamam hoca kesildin başımıza" gibi cümleler alabiliyoruz ve kitapta bu konuyla ilgili bir yeri okuduktan sonra içim ferahladı. belki bu durumları sizde yaşıyorsunuz düşüncesi ile alıntıyı izninizle paylaşıyorum.
VAKTİN KORUNMASI
"eğer gerçekten istikrarlı bir şekilde ilim tahsil etmek istiyorsanız şunun farkında olmalısınız; insanlar sizin vakit konusundaki hassasiyetinizi anlamayacaklar. zira siz zamanla cebelleşmeye alışmıştınız
oysa insanların büyük kısmı için durum hiç böyle değildir. " boş vakitlerinizde ne yaparsınız?"
"kitap okurum." şeklinde ilerleyen diyalog ile
"bende cahil değilim." demeye çabalayan insanlar için kitap okumak boş bir vakit faaliyetidir..."