Siyonistler hakkında
2024 147. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2024 22:16
Kitabın orijinal dilindeki ismi "Jewish Activities in the United States". Ve evet kitapta neyden bahsedildiğini güzel ifade eden bir isim. (Amerika bir pilot uygulama olmuş. Şimdi Amerika'daki aktivitelerini dünyanın her yerinde uyguluyorlar.).Türkçe isimlendirmede Beynelminel Yahudi derken kasdedilenin ne olduğuna kitapta açıklama getirilmeye çalışılmış ama tarafımca pek anlamlı bulmadım ben. Her neyse, kitap bana Yahudilerin (daha ziyade siyonistlerin demek lazım belki) taktiklerini anlatıyor gibi geldi. Yahudiler ve diğerleri... çok hastalıklı bir bakış açıları olduğunu duymuşuzdur hep. Kitap bunları gözler önüne seriyor. Siyonistlerin somut adımlarından bahsediyor. Bu kitaptan sonra Dil ve İşgal kitabını okudum. Yahudilerin çalışmalarını birbirlerine olan desteklerini vesaire somut bir alanda da görmüş olduğumu düşünüyorum. Müslümanların da daha düzenli ve taktiksel çalışmaları gerektiği düşüncesine kapılmışken aklıma Hasan el Benna'nın Risaleler kitabı geldi. Şimdi bu kitaba başlayacağım inşallah. Allah tüm dünya insanlarını ama en önce Filistinli Müslümanları Siyonizmin tuzaklarından ve işgalinden kurtarsın inşallah amin.
Beynelmilel YahudiHenry Ford · Sayfa Yayınları · 0259 okunma
Yahudi demek yerine siyonizm demeli. İsrail kahrolsun demeyi de doğru bulmuyorum, yakup aleyhisselamın lakabı çünkü israil
NESİBE
Buna ben de katılıyorum. Özellikle "İsrail" konusu çok üzücü bir mesele. Siyonitlerin kavramlarımıza yaptığı da bir soykırım gibi..
Âmîn. Birlikte okuduğunuz kitapların birbirini destekleyen kitaplar olması ne güzel, tebrik ederim. Bana da ilham oldunuz. Dil ve İşgal kitabını satın almayı ertelemiştim, şimdi almaya karar verdim.
NESİBE
Elhamdülillah öyleyse :)