"Bir planının iki kısmı olmalı...
2024 68. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2024 02:18
... her iki şekilde de lehinize sonuçlandığından emin olmalısınız." Önemsiz bir alıntı gibi gözükebilir ama kitabı o kadar iyi özetliyor ki, okuduğum en iyi gerilim/gizem/polisiye kitaplarindandi. Bu tarz sevenler bayılırrrr. Pişman olmayacağınızı garanti edebilirim. OZELLİKE Holly Jackson kalemini sevenler bayılır. Bir kez daha muhtesemligini kanıtladı benim için. ~flashback~ Kitabın baş karakteri Red, aksam saati polis şefi olan annesinden gelen telefonu açar. Annesi ona bir şey anlatmaya çalışır ama dün tartışma yaşadıkları için ona sinirli olan Red, annesi lafını tamamlayamadan "senden nefret ediyorum" diyerek telefonu suratına kapatır. Ve 10 dakika sonra annesi terk edilmiş bir yerde ölü olarak bulunur... Red'in hayatı 2017 yılında kafasının arkasından 2 kez vurularak öldürülmüş annesinden sonra düzelmeyecek şekilde ve asla eskisi gibi olmaz. -spoiler olabilir- 17 yıllık hayati boyunca hep kendini suçlayan, o telefonu açmadı diye öldüğünü sandığı annesi aslında hiç beklemediği kişiler tarafından, onun da ölümü pahasına öldürülmüştür. -spoiler bitti- ... İçinde Red'in de olduğu 6 arkadaş bahar tatili için karavanla yola çıkıyorlar gece yarısı yolda giderken karavan ıssız bir yerde bozuluyor ve yalnızca 5 kişi hayatta kalıyor. Ama olayların hiçbiri asla göründüğü gibi değil ölen kişi karavanda ölmüyor, karavandan çıktıktan sonra ölüyor ama o olay da karavanla alakalı. (Ödenmemiş bedel olarak dusunebilirsiniz.) Bu karavan herkesin karanlık sırlarını döküp, birbiriyle olan hatta kendileriyle olan ilişkilerini bile asla aynı olmayacak hale getiriyor. Özellikle son 150 sayfa çok sürükleyici geçiyor. Spoiler olduğunu düşünmüyorum ama ölen kişi (neffffreettttt ettiğim karakter) için hiç üzülmedim hatta sevindim hak yerini buldu. Kitap o kadar akıcıydı ki nefret ettiğim o kişi hakkinda ileti bile atamadim, eminim siz de nefret edersiniz. Yazarın İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi serisini okuyanlar, kitabın sonundaki mektupla deja vu yaşayacaklar. Umarım sonları Ravi ve Pip gibi bitmez. (Spoiler-> bu sefer kitabın en sinir bozucu kişisini öldürüp hepimizi rahatlatan İyi Kız Ölüme Çok Yakın olduğu gibi kadın karakter değil, cinsiyetler ve roller degimis ama o deja vuyu yasiyorsunuz) 2. KİTABİN CEVİRİLMESİNİ DORT GOZLE BEKLİYORUM. gelecekten not: tek serilik bir kitapmis... Ben sondaki mektuptan devami gelir gibi bir vibe almistim ama degilmis kitap 2022'de cikmis yazsaydi yazardi zaten. Olaylar yarim kaldi. Ben giris kitabi olarak dusundugum icin tam puan vermistim ama oyle olmadigi ve olaylar da yarim kaldigi icin puan kirdim. Serinin devami gelsin lutfen
Aranızdan BiriHolly Jackson · Epsilon Yayınları · 2024563 okunma