2024 207. kitabı
BÜLENT TÖRE -CENNETİME GİR . . . Selam arkadaşlar bugün sizlere Şaban Alıyev çıkan @cennetimegir kaleminden #cennetimegir kitabının yorumu ile geldim. Öldükten sonra nasıl bir hayat bekliyor bizi. Yaşarken kıymetini bilmediklerimizin öldükten sonraki pişmanlığı. Kıyamet ve kıyametten sonraki yaşam. Amel defteri,sırat köprüsü,sorgular,cennet ve cehennem hayatı ... 18 yaşında gençliğin baharında bir genç Hasan herkes gibi yaşamış olduğu hayatının bir gece yattıktan sonra devamı olmuyor Hakka kavuşuyor. Hasan ölümünü, cenaze namazını,mezarlıkta ki sorgu meleklerini,pişmanlıklarını ve keşkelerini okuyorsunuz. İnsan yaşarken bazı şeylerin değerini bilemiyor,yaptıklarından pişman oluyor ama o gençliğin vermiş olduğu toyluk hep üzerinde oluyor. Ölüm denilen o ince çizginin yaşarken bize hiç gelmeyeceğini bile bile dünyaya kapılıp gidiyoruz sonrasında söylenen keşkeler de nafile . Hasan'ın yaşamış olduğu hayatı ve sonrasında kii hayatını okurken altını çizdiğim notlar aldığım yerler oldu kendi adıma uzun uzun düşündüm benimde kendi içimde yaşamış olduğum pişmanlıklarım oldu. Rabbim keşke dedirtmesin benim için istifadeli bir okuma oldu. Dünüm,bugünüm ve yarınım için bir aydınlanma yaşadım diyebilirim. Sevgili yazarımız dikkat çekecek bir konuyu ele almış kalemi daim olsun iyi ki okumuşum. Hepinize mutlu günler dilerim.
Cennetime GirBülent Töre · Ahir Zaman · 202310 okunma