2024 89. kitabı
Yine beni aşırı şaşırtan bir kitapla geldim Bu kitabı okuyan arkadaşlarım çok güzel demişlerdi ama bu kadarını beklemiyordum. Aşırı iyiydi Kesinlikle bayıldım Baştan sona merak içinde okudum. Bıraktığımda aklım hep bu kitaptaydı. Çok iyi geldi bana ve mutlaka türü severlere tavsiye ediyorum. Pişman olmazsınız asla. Kızımız Arwen için çok bişey söyleyemem çünkü bazen sizi klasik bir şekilde sinir edebilir ama Kane… Aşık olunası bir karakter ve sonunda onunla ilgili hiç beklemediğim şaşırtıcı bir şey öğreniyoruz Kitabımız sadece Arwen’ın bakış açısından anlatılıyor ama sonunda yazarımız ikisinin ilk karşılaştıkları ve iletişim kurdukları bölümlerin Kane gözünden anlatılışını da eklemiş Aşırı iyiydi. Onun gözünden de okumak istiyorum. Umarım ikinci kitap için çok beklemeyiz. Kehanetler, ejderhalar, krallıklar, savaş, büyü içeriklerini seviyorsanız kaçırmayın derim . Biraz da konudan bahsedeyim. Çeşitli krallıklara ayrılan Evendell diyarında bir savaş başlamış, bundan 18 ay önce de Kehribar Krallığındaki bütün erkekler savaşa gönderilmişti ve Arwen’da erkek kardeşi ile erkek arkadaşını o zamanlar beri görmedi. Uzun süredir de mektup almadığı için muhtemelen öldüklerini düşünüyordu. Diğer taraftan kendi krallıkları o kadar fakir ki Zengin Oniks Krallığı’nın neden onlara savaş açtığını bir türlü anlayamıyordu. Hasta annesi ve kızkardeşi ile yaşayan Arwen tuhaf gücü sayesinde şifacılık yapıyor, hayatı boyunca hep yanlız olmuş, krallık dışına çıkmamış, çok duygusal ve korkak bir yapısı vardır. En büyük endişesi güçlerininin asla işlemediği annesini kaybetmek. Bir gün evdeyken kapılarında beliren erkek kardeşi ile şok olurlar fakat sevinçleri kursaklarında kalır çünkü Ryder, Oniks askerilerinin elinden kurtulsa da yüklü miktar paralarını da çalmıştır. Zamanları yoktur peşinde olan Oniksliler onları bulmadan krallığı terk etmelilerdir. Fakat yarı yolda çok önemli bir şey unuttuklarını fark ederler. Onu almak için hızla eve dönen Arwen’i kötü bir sürpriz bekliyordur. Oniks askerleri Arwen’in canını bir şartla bağışlar. Kardeşinin çaldıklarına karşı onunla Oniks’e gelip şifacılık yapacaktır. Mecburen kabul eden Arwen, diyarın en zalim krallığında zindana hapsedilir. Gündüz şifacılık yaparken gece zindana döner ve kaçmanın yollarını ararken yan hücredeki yakışıklı, sinir bozucu mahkum ile de işbirliği yapar. Fakat bilmediği o kadar çok şey vardır ki… Her yeni bilgi onu aslında bir yalanın içinde yaşadığına ikna eder. Peki bu savaşta onun rolü nedir? Ailesine yeniden kavuşabilecek midir? Mahkum ile aralarında neler yaşanacaktır? Zalim kralın elinden kurtulabilecek midir? Çok daha fazlası ile birlikte okuyup öğreniyoruz
Oniksin ŞafağıKate Golden · Martı Yayınları · 2024126 okunma
Serinin devamının basılmasını merakla bekleyenlerdeniz