Öncelikle okuma listenizde varsa lütfen çıkarın bu kitap hakkında yorumları görünce büyük bir hevesle okumaya başladım ama okudukça bunaldım kitap kusma,bulantı,bayılma ve Ahmet Kaya şarkıları üzerinde geçiyor alttan alttan ırkçı söylemleri var kitabın başlığıyla içeriği uyuşmuyor kitaptaki düşünceler hastalıklı insanların nasıl bu kitabı okuyupda kendileriyle bagdastirdiklarini anlayamıyorum yazar çok fazla kendini tekrara düşmüş içerik olarak zayıf yazar her kitleden okuyucu kazanabilmek için abartı ( sahin yemeği bırakıp namaz kılmaya gidiyor. Kızlar sarılıyor felan evliyken buluşuyor bu da tamam ama kıza sen benimle yalnız kalma sacma sapan zihniyetin ürünleri) sadece kitapda beğendiğim tek 2 yer var birincisi Gülşah in cocukken altına kaçırması ve annesinden korkarken hissettiği acı ve sahilden ayrılınca verdiği ölüm betimlemesi o ikisi çok iyidi lakin sık sık terapi ile ilgili telkinler verilmesine rağmen Gülşah asla düzelme göstermiyor ve terapiyi yarida bırakıyordu buradaki çelişki neden? Kısacası beğenmedim saglikli düşünceye sahip olmayan bir kızın günlüğü gibi kaleme alinmis bir kitaptı.