·336 syf.····Okunma: 13 Ağustos 2024 17:25 Frankensteindan ilham alınarak yazılan bu kitap bazen beni sürüklesede bazen de çok yordu. Katman katman ilerlemesi bazen yoruyordu. Bazı mektup kısımları çok uzundu ve erkekler kafa açıyordu.
Ama ilgi çekici bir kitaptı. Bella'nın 30'larına yaklaşan bir kadınken intihar edip kendi bedenine çocuğunun beyni yerleştirilmesi çok garipti. O yıllarda Godwin'in böyle bir şey başarabiliyor olması çok ilginçti. Kurgu dahi olsa böyle bir fikre sahip olması... Çok zeki biri.
Bella'nın hayata 20 küsür yaşındaki bedeniyle sıfırdan başlamasını okumak ilginçti. Hayata bakış açısı komikti. Onu okumak ise oldukça eğlenceli. Dünyayı toz pembe sanması ama çıktığı dünya turunda aslında öyle olmadığını anlayıp yıkılması... Bell üzgünüm tatlım hayat böyle bir yer
Çıktığı turdan önce McCandles ile nişanlanması ama sonrasında tecrübe edinmek için kaçması. Benim için biraz saçma geldi. Ama bir çocuğun yerine kendini koyarak düşündüğünde oldukça mantıklıydı. McCandles beni çok şaşırttı. Ne olursa olsun asla Bell için tek bir kötü şey düşünmedi de söylemedi de. Çok şaşırtıcı olduğu kadar oldukça etkileyiciydi de.
Bella'nın eski hayatına gelirsek... O oropsu kocasını kitabın içine girip boğasım geliyordu okurken. Bazen o kadar kafa yorucu olduyordu ki o ve onun koyunları konuşurken geçiyordum. Bir de sırf insanlar konuşmayı kessin ona tapmaya devam etsinler diye Bell'i zorla götürmeye çalışması... Babası ve kocası götün tekiydiler. İyi ki kurtulmuş onlardan.
Kitap beni çok içine çekemedi açıkçası. Bazı yerler çok uzatma gibi geldi. Bazen mektupların bazı kısımlarını okumadan geçiyordum (teknede tanıştığı adamlar çok kafa yoruyordu). Çok sıktı bazen.
Ama her şeyi bir kenara bırakırsak ben kitabı sevdim. Frankestein ilhamı güzel yansıtılmış. Baxter benim için tamamiyle bir dehaydı( o da orospuluk yapsa da). McCandles'in toxic maskülenlikten yapmaması hoştu.
En hoş kısmı ise Bella'nın hayatı tekrardan keşfe çıkmasına şahit olmaktı. Toz pembe dünyasını kaplayan gri tozları savuşturmaya çalışıp birde onlaraa baş etmesi çok tebrik edilesiydi bence.
Amma en güzel kısmı Bella'nın asla pes etmeyip dünyayı daha güzel bir yer yapmaya çalışması ve kendini asla bir kalıba sıkıştırmamasıydı.
Umarım bir gün dünya istediğin ve çalıştığın gibi güzel bir yer olur Bella Baxter. Seninle tanışmak çok hoş bir deneyimdi.