2024 61. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2024 23:09
Daniel Keyes - Algernon'a Çiçekler Herkese selam! Öncelikle çok çok güzel olan bu kitabı şiddetle herkese tavsiye ediyorum. Uzun bir süre yüreğinizde hissedeceğiniz, kitabı gerçekten yaşayacağınız, kah üzülüp kah sevineceğiniz bir konuya sahip. Charlie, 32 yaşında düşük bir IQ seviyesi var ve bir fırıncının yanında, arkadaş dediği insanlarla beraber çalışıyor. Fakat Charlie, bilim adamları için kusursuz bir aday ve bilim adamları IQ seviyesini yükseltmek için Charlie'yi deneysel ameliyatı gerçekleştirmek üzere yanlarına alıyorlar. Gittiği yerde bizim güzel kalpli Charlie'miz, Algernon ile tanışıyor. Algernon bir deney faresi. Ve bu IQ yükseltme deneyi önce onda deneniyor ve başarılı bir sonuç alıyor. Charlie'ye ameliyattan sonra yaşadıklarını günlük tutmaya başlıyor ve yaşadığı değişimi, farkına vardığı şeyleri, arzularını, isteklerini, düşündüklerini, yaşadığı hayal kırıklıklarını, insanların gerçek yüzünü anlamasını kısaca her şeyine şahit oluyoruz. Fakat günün birinde Algernon'a uygulanan bu deney geri dönmeye başlıyor.. yani Algernon eskiye dönüyor. Peki bu durum Charlie yine düşük IQ seviyesine gelecek demek. Peki ne olacak? Charlie böyle kalabilecek mi? Yoksa tekrar eski Charlie mi olacak? Ah kitap dostlarım, ben bu kitabı çok sevdim. Kısaca size özet tarzında yazdım. Ama yazarın kalemi, karakterlerin özellikleri, Charlie karakteri, gerek onun günlük tutarken kullanmış olduğu dil her şey çok mükemmel aktarılmış kitaba. Kitabı yaşıyorsunuz, her şeyi gözlemliyorsunuz. Sanki Charlie'nin tuttuğu günlük raporunu gerçek bir doktor, bilim insanı olarak siz okuyorsunuz gibi hissettiriyor. Her duygu insana müthiş bir şekilde geçiyor. Bunun için yazara teşekkür ediyorum. Ve uzun bir süre hafızamdan çıkmayacak olan bu kitabı siz değerli kitap dostlarıma tavsiye ediyorum. Hepinize iyi okumalar.
Algernon'a ÇiçeklerDaniel Keyes · Koridor Yayıncılık · 202537,1bin okunma