Uyanış - Lisa McMann
2024 74. kitabı
"Rüyalarınız size ait değildir." Uyanış Merhabalar herkese... Lisa McMann'ın kaleminden Uyanış adlı kitabın kendimce incelemesini yapmak üzere buradayım. Tarık Tufan'ın Kaybolan'ından sonra bu kitabı kafa dağıtmalık olarak nitelendirebilirim. Evet, edebi bir değeri yok. Ayrıca bir üçlemenin de ilkiymiş ayrıca. Diğerlerini okumayı düşünmüyorum. Bu kitabı beğensem de pek bana göre olmadığını söyleyebilirim. Konusuna kısaca değinecek olursam; Ana kahramanımız on yedi yaşındaki Janie, başkalarının rüyalarına girebilme ve o rüyalara birebir şahit olma özelliğine sahip bir kızdır. Bu bir yetenek midir yoksa lanet mi bilinmez. Bu duruma sebep olanın ne olduğu da bilinmiyor ve kitapta buna değinilmiyor. Janie, çevresindeki herkesin rüyalarına girebiliyor ve bu rüyalardaki dehşeti iliklerine dek hissedebiliyor. Ve bu deneyimler onu çok yoruyor ve aynı zamanda da güçsüz düşürüyor. Olanlardan, yaşadıklarından kendisine kimsenin inanmayacağını düşünerek kimseye söz edemiyor ve bu durum onun daha da içine kapanmasına neden oluyor. Bu yeteneğini de hiçbir şekilde kontrol altına alamıyor. Okulda Cabel adlı bir çocuğa aşık oluyor. Aşkı karşılıksız değil. Bir gün bir rüyada karşılaşıyorlar ve Cabel'e bu durumu ispatlıyor Janie. Aralarında geçen diyaloglar çok güzel ve eğlenceliydi. Bu gençlik romanı, Janie'nin arkadaşlıkları, okumaya çaba sarf etmesi, yaşlılar bakım evinde çalışması ve oradaki bir kadınla ilişkisi, Cabel'le aşkları, başkalarının rüyalarının ve Janie'nin bu rüyalara dahil olmasının anlatıldığı kısımlar etkileyiciydi. Fazla bir beklentiye girilmeden okunabilir. Kitabın anlatımı gün gün ve saat saat ilerliyor. Aynı zamanda kitabın sonlarına doğru polisiye bir olay oluyor, o da güzel bir ayrıntıydı ve renk katmış kitaba. Denk gelirse tüm okurlara tavsiye edebilirim. Keyifli okumalar. Kitaplarla kalın hep.:) Sevgiyle.<3
UyanışLisa Mcmann · Altın Kitaplar · 201183 okunma
3 +1'leme