Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 15 Ağustos 2024 22:04 Türk Edebiyatı Klasiklerini okumayı çok sevdiğim için puanlamasının düşüklüğüne bakmadan aldım bu kitabı ama Türk Edebiyatı Klasikleri arasından okuduğum en kötü eserdi.
Yazarın kendisi zaten aşağılık kompleksli ve batı özentisi bir şahıs.Bunu da yazdığı esere kusursuz bir şekilde yansıtmış.
Kitap Pera Palas’ta ve salonlarda habire ecnebi kadınlarla Vals eden alafranga özentisi Şekip Bey’in aynı salonlarda aylaklık ve zamparalık ederken aşık olduğu İngiliz bir kadından ve bu kadına olan kendince derin tutkusundan bahsediyor.Kadına olan aşkını anlatırken aynı zamanda kokuşmuş İngiliz kültürünü öve öve bitiremeyip kendi kültürünü de yerin dibine sokup çıkarmayı ihmal etmiyor.
Her ne hikmetse kitabın sonuna doğru Şekip Efendi alâkasız bir şekilde uğruna yanıp tutuştuğu İngiliz aşkını vatan millet Sakarya duyguları kabarıp Türklük ve sözde vatan sevgisi uğruna terk ediyor.
Kendi içinde tutarsız,Türklerin alafrangalaşma evresini yansıtan özenti bir eser.Yazarın okuduğum ilk ve son kitabı olur.