"Asil, sen yine ne yapıyorsun?" Hafız'ın baktığı yere dönünce güldüm. Asil elindeki battaniyeyle uyuyan Doğa'nın üstünü örtüyordu. "Üstü açık uyumuş, hasta mı olsun?” derken çok tatlı görünüyordu. "O bir fâni, üşürse hasta olur."
Gediz'in sinirleri bozulmuş gibi güldü. "Seni istemeyen bir kadına olan bu ısrarını anlamıyorum. Sadece senden korkmuyor, aynı zamanda senden nefret ediyor."
Asil uyuyan Doğa'yı izlerken içtenlikle gülümsedi. "Ben onu seviyorsam bundan ona ne? İstediği kadar benden nefret edebilir ama onu sevmeme karışamaz." Doğa'ya bakarken içi titremiş gibi iç çekti. "Onu sevmek için onun iznine ihtiyacım yok. Bu, kalbim ve benim aramda."
Konusu;
Elzem, bir çarşamba gecesinde korkunç bir ritüele kurban edildiğinde gözlerini bambaşka bir dünyada açar. Orta Çağ'ın korkunç hiyerarşisinin içinde hapsolmuşken eve dönmek hiç de mümkün görünmemektedir. Kendi dünyasında bir konağın saygın bir hanımı ve başarılı bir öğretmenken Ölümsüzler'in dünyasındakı rolü bir akademide hizmetçi olmaktır. Sınıf farkının acımasız gerçekleriyle yüzleştiğinde sadece onlar hakkında değil, kendi hakkında da birçok gizemi çözmeye başlar. En alt sınıfa düşmüşken ya tüm basamakları tek tek çıkacak ya da düştüğü yerde kalacaktır.
Yorum;
Merhaba bu sayfada ilk defa bir kitaba yorum yapacağım. O yüzden biraz heyecanlandım.
Maral Atmaca'nın tüm kitaplarını okuyup beğenmiş biri olarak söylemeliyim ki bu kitabı da muhteşemdi. 'Türk yazarlar fantastik yazamaz" tezini çok güzel çürüten bir kitaptı. Kitapta dört kız karakterimiz var ve yazar hepsini sanki başrolmüş gibi detaylı ve ayrıntılı yazmıştı. Bunu ben çok sevdim. Bu dört kızımız da karakter ve kişilik olarak birbirlerinden çok farklı olmasına rağmen güzel bir grup hali içersindeydiler. Kitaptaki asıl başrol olan kızımız Elzem sivri dili sayesinde belli etmemeye çalışsa da çok merhametli biriydi. Ama bu merhametinin karşılığını alamadı gibiydi.Kitabın içindeki olası çiftleri de sevdim ama benim için Asil ve Doğa'nın yeri çok farklıydı. Kitap boyu onların sahnelerini iple çektim diyebilirim. Ben kitabı çok beğendim ve devam kitabını da heyecanla bekliyorum.