·224 syf.····Okunma: 05 Ağustos 2024 22:12 Ahmet Ümit’i Sis ve Gece kitabıyla tanıdım. Daha sonrasında bu tanışıklığımız Bab-ı Esrar, Kayıp Tanrılar Ülkesi, Patasana ve son olarak Aşkımız Eski Bir Roman ile devam ediyor. Ahmet Ümit kalemini oldukça beğendiğim yazarlardan biridir. Olay örgüsünün akıcılığı ile çoğu kitabının içinde nefesinizi tutarak adeta siz de bir dedektif gibi katili bulmaya çalışırsınız. Ancak bu kitap benim için biraz hayal kırıklığı oldu. Genelde katili doğru tahmin edemem ve okuduğum diğer kitaplarında her zaman ters köşe olurdum :) uzun süre kitabın ve katilin etkisinden çıkamamak da cabası olurdu. Ancak bu kitap 3 hikayeyi konu alıyor ve ben katilleri tahmin etme konusunda 2/3 yaparak kendi rekorumu kırdım. Kitabın ismini aldığı ilk cinayetteki maktul Edip Bey’in hikayesi oldukça çarpıcıydı. Ahmet Ümit burada yine orijinalliğini konuşturmuştu. İkinci hikaye olan Overlokçu Kız ise ilk hikaye kadar çarpıcı değildi ve katili bulmak burada daha kolay oldu. Kitapta genel olarak katilin kim olduğu tahmin edebiliyorsunuz ancak katilin neden bu cinayeti işlediği konusu havada kalıyor. Ahmet Ümit hala sevdiğim, önerdiğim ve okuyacağım yazarlardan biridir ama öneri isteyen hiçbir arkadaşıma bu kitabını önermem gibime geliyor.