Hiç kimse vazgeçilmez değildir ve hiç kimse kendini vazgeçilmez sanan biri kadar aptal değildir.
Boris Vian
Başkalarının sizler adına karar vermesine,kaderlerinizi belirlemesine asla izin vermeyin.
AŞKLAR tutkuludur,hırslıdır,İKTİDAR hırsı ve tutkusu kadar.
İktidarda kalmanın İNSAN YAŞAMINDAN daha önemli olduğu,baskı,korkutma,enrtika ile birlikte
Gizli Örgütlerin ürpertici acımasız planları,çıkar hesapları...
Ve bütün bunlara karşın,
Korku duvarları yıkılıp,cesaret ve umut yeşerdiğinde,kahramanlığın nasıl yazıldığını,
Güneş'in karanlıkları yırtarcasına aydınlattığını göreceksiniz.
Yaşadığı dünyadan uzaklaşıp ,bir süreliğine başka bir dünyada soluklanmak isteyenleri,alışık olmadıkları heyecan ve sürprizler beklemektedir,NERİYA romanında
Neriya kitapta geçen bir ülkedir.Yaşanılan olaylar itibarıyla düşünce olarak ülkemizin tasvir edildiğini düşünüyorum.Kitapta Güneş Arya üniversitede okumakta olan bir üniversite öğrencisidir.Arkadaşı Rüzgar hem teşkillatta calışıp hem üniversitede okuyan istihbarat elemanıdr.Günes Arya Rüzgarın istihbarat elemanı olduğunu zaman içerinde öğrenmektedir.İlerleyen zamanlarda Rüzgar gibi Güneş Arya da üniversitede okuyan istihbarat elemanına dönüşmektedir.
Güneş Aryanın eşi olacak Yıldızla tanışma hikayesini anlatmaktadır.Güneş Arya okulda öğretmen olarak kalıp istihbaratta çalışmayı bırakmıştır.Okuldas öğretmen olarak calıştığı süre boyunca Eyman Hocanın kurduğu örgütün Prof. Dr Aydın Hocaya suikastine şahit olmuştur.Güneş Arya sürekli olarak suikastlere uğramış ve her seferinde yara almadan kurtulmuştur.İlerleyen zamanlarda Güneş Arya Cumhuriyet Partisinin Genel Başkanı olacak.Televizyon yayınlarına çıkarak ülkenin iyi yönetilmediğini olan yönetimin yetersiz kaldığını delilleri ve örnekleri ile ifade etmektedir.Kendisini dinleyen halk tarafından zamanla benimsenip takdir edilmiştir.Kendisini çekemeyen ve kendine tehdit olarak gören Başkan Bulut Güneş Aryaya suikastler düzenlenmesine vesile olmuştur.Ülkenin takdir ve beğenisini kazanan Güneş seçimler sonucunda kazanarak ülkenin yeni başkanı olmuştur.
Kitap insanı sıkmayacak bir akıcılıkta ilerlemektedir.Okumayı düşünenlere tavsiye edilir.