Nâmıdiğer
2024 3. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2024 09:17
Kitabı çok beğendim. Akıcı ve çok güzel bir tarzda yazılmış. Konu anlatım kitabı tarzında istediğiniz paşayı içindekiler kısmından bularak daha sonra da okuyabilirsiniz. Dili akıcı olunca da sıkmıyor az ve öz kesin bilgiler veriliyor. Kitapta iyi yahut kötü her paşa bilinmesi gereken kişiler elbette hatta çok önemli isimleri tarihte biz yazarımız Ramazan hocadan görüp öğreniyoruz ancak herkesin farklı bir paşa veya paşalar kafasında yer edecektir illaki. Benim kafamda yer eden paşalar iyileri ve bu devlete kattıkları ile; Cezzar Ahmet Paşa, Kara Cehennem İbrahim Paşa, Şeytan Döven Aydın Reis, Takiyüddin Mehmet Efendi. Kötüleri ise bu devletten çalmaları bu devlete ihanet içinde olmaları ile; Firari Hain Ahmet Fevzi Paşa, Hindi Emin Paşa(Yağlıkçızade), Kabakçı Mustafa, Mehmet Said Paşa (Şapur Çelebi), Yahnikapan Abdülkerim Paşa gibi isimlerdir. Tabi tekrar söylemek gerekiyor ki kitapta daha adından kendi yaptıkları ile iyi veya kötü söz ettiren, ya da devrin padişahı tarafından veya siyaset adamları tarafından haksız yere alt edilerek iftiralar ile kellesi alınan çok paşa var. Şeytan Melek İbrahim Paşa gibi mesela. Onları es geçmiş gibi olmayalım. Benim verdiğim isimler sadece benim işaret ettiklerimdi. Hocamızın ilk okuma kitabı ve dili akıcı, yalın, verdiği bilgi az ve özdü dediğim gibi. Bazı yazım hataları elbette vardı ancak ben ilk baskı ile adıma imzalı almıştım. Hocamız sonraki baskılarda fark edip onu düzeltmiştir. Okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Keyifli okumalar... NâmıdiğerNâmıdiğer Ramazan YetginRamazan Yetgin
NâmıdiğerRamazan Yetgin · Tarihsel Yayıncılık · 2023130 okunma