···Okunma: 18 Ağustos 2024 13:16 Merhabalar
Size çok çok çok sevdiğim bir kitapla geldim Ben yazarın bütün kitaplarını okumuş biriyim ve bu kitabına da tek kelimeyle BA-YIL-DIM!
O kadar naif o kadar iç ısıtan bir kitaptı ki hangi ara bitti gerçekten hiç anlamadım. Bayadır böyle bir kitap okumaya ihtiyacım varmış onu anladım.
Kitabın konusuna gelirsek
Başrol kızımız Eslem Sabrina, baskıcı ve kontrolcü Bakan bir babanın kızı. Küçükken annesin kendisini terk etmesi üzerine ne kadar konfor içinde de olsa zor bir hayat yaşıyor. Aynı zamanda kızımız bir Kalp Hastası. Koşması, aşırı heyecanlanması ve stres yapmaması gerekiyor. Ama kızımız bunları göz önünde bulundurmadan hayat dolu yaşantısına devam ediyor. Aslında bir nevi neşeli maskesi takıyor diyebiliriz.
Başrol erkeğimiz Enes (namı diğer Çikolata Doktor) ise başarılı bir Kalp Cerrahı. Geçmişte yaşadığı olaylar neticesinde yaralı bir karakterimiz. İnsanların kalplerini iyileştiren ama kendi kalbini tedavi edemeyen biri. Aynı zamanda muhafazakar bir şekilde yetişmiş.
Olaylar başrol kızımızın bir kriz esnasında yaralanması ve başrol erkeğimizin onu tedavi etmesi ile başlıyor. O günden sonra kızımız başrol erkeğin dikkatini çekmek için onun etrafında dolanmaya başlıyor ve hiçbir zaman da peşinden ayrılmıyor. İkisinin de farkli yaşantılara sahip olması işleri daha da zora sokuyor. Ama umut her zaman ağır basıyor.
'Bu birbirlerine iyi gelen iki kalbin hikayesi.'
"Sana verdiğim şu adrese gidersen eğer, hastalığın için kesin bir çözüm bulursun." Genç kız kirpiklerini kırpıştırdı. Heyecanla elini kâğıda attı. Kâğıtta koca harflerle "Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları" yazısını gördüğü an yüzünü ekşitti. "Komik olduğunu mu sanıyorsun?" Genç adam yine ona bakmadan ve bacağındaki yarayı dikkatle dikerken, sıkıntıyla iç çekti. "Hayır, sabırlı olduğumu düşünüyorum."
Dediğim gibi çok sevdiğim ve elimden bırakmadığım bir kitaptı. Ve 'Mutlaka tavsiye edeceklerim' arasında da girdi.
Bence bir şans vermelisiniz.