2024 135. kitabı
. "Kimseleri gereğinden fazla sevmemesi gerektiğini öğretmişti hayat ona zamanla. Göğüskafesinin altında bir yerlerde bir kalbi vardı, evet. Arkadaşları "Az kullanılmış. Bayandan temiz" diye dalgalarını geçerlerken, o hepsini tek celsede susturacak cevabı yapıştırırdı: Hayır. Çok kullanılmış. Acıdan yorgun." "Oysaki aşk komünist değil sosyalistdir. Herkese ihtiyacı kadar değil emeği kadar vereceksin." #Kafes geçtiğimiz #Mayıs ayında yaşamını yitiren #akademisyen , #tarihçi ve #yazar Sevgili #ÖzlemKumrular ın ilk ve tek #polisiye #gerilim romanı. Onun deyimiyle de #konstantinopolisiye Ve ne yazık ki kendisi kitabının yayımlandığını göremeden aramızdan ayrılırken editörü #hülyabalcı sürece dair çok duygusal bir sunuş yazısı yazmış. Etkilenmemek mümkün değil. Bir tarihçi olarak hep tarihi araştırma yazıları ile tanıdığım Kumrular eminim yaşasaydı ondan polisiye okumayı çok isterdim, isterdik...Çünkü tarihi anekdotların gölgesindeki bu #kitap hem bir İstanbul izleği hem de tarihin puslu sayfalarının ışık tuttuğu nefes kesen bir macera. #Florya, #Caddebostan ve Cihangir'deki cinayetler ve saldırıları mercek altına alan tarihçi başkomiser Nosta ve ekibinin araştırmaları ile geçmişte yaşamış tarihi karakterlerin benzeşmesi yaşamı tekerrür hale getirme azmi güden zanlı ya da zanlılara da işaret ediyor. Tıpkı hatırlanmayan bir geçmişin soluğunu tutarak kişiyi takip edişi gibi. Roman çok yönlü tıpkı yazarın kendisi gibi... Acaba Özlem Kumrular başkomiser olsa böyle mi olurdu diyor insan! Mizahi yönü de olan satırlar yazarın ardında bıraktığı emanetlerden biri okura ve henüz çok yeni bir kitap. #tavsiyekitap Mekânı cennet olsun ️ "Bir insanın hangi kitapları okuduğuna bakarak ruhunun şifresini çözebilirsin."
KafesÖzlem Kumrular · Doğan Kitap Yayınları · 202446 okunma