2024 354. kitabı
MURAT BAŞ -GECE GELEN . . . Merhabalar sizlere bu sefer çok farklı bir tür olan korku-gerilim #gecegelen kitabının yorumu ile geldim.Şimdi size konusundan bahsetmek isterim.Samsun'da yaşayan bir ailenin iki evladı Bekir ve Engin evlerinin içinde sürekli bir kavga hakim anne ve babasının sesinden bunalan iki kardeş Derbent Barajının oraya balık tutmaya gitmek isterler. Ailesinin şartı vardır bir barajın arkasında ki patika yol kullanılmayacak iki akşam ezanı okunmadan evde olunacak.Babasının o yolu kullanmamalarını istemesinin sebebi vardır köylüler arasında o yolun lanetli olduğunu konuşurlar anlatılan hikayelerden başlarına bişey gelir diye korkarlar.Zamanın ne çabuk geçtiğini anlayamaz iki kardeş eve geç kalmışlardır bu yolu tercih ederlerse eve daha çabuk giderler o yüzden yasaklı olan yolu kullanırlar o anda önlerine bir yılan çıkar Bekir elinde ki oltayla yılanı öldürür ve yılandan siyah bir duman çıkar o andan sonra Bekir eskisi gibi olmayacaktır.Akşam eve gittiklerinde yemekten sonra gece herkes uyurken ne olduysa Bekir annesini,babasını ve yatalak babaannesini bıçak ile öldürür.Bu olaydan sonra akıl hastanesine yatırılır.Sağlık Bakanlığının emri ile bir teftiş kurulu düzenlenir.18 yıldır akıl hastenesinde yatan Bekir'in taburcu olmalı mı yoksa hastanede mi kalmalı diye karar verilecektir.Bu ekibin şefi Ali eşi Filiz ve ekibin yeni üyesi Cengiz akıl hastanesine gelirler.Sonradan gelişen olaylar sebebiyle bir günde okuduğum bu kitabı çok sevdim,kurgusu ve olayların heyacanlı ilerleyişi nefes kesiciydi.En önemli soru bence Bekir hastaneden kurtulabildi mi?Gerilim türü severlere bu kitabı tavsiye ediyorum.
Gece GelenMurat Baş · Ataç Yayınları · 2021145 okunma