2024 24. kitabı
Merhabalarrrr nasılsınız? Bugün sizlere çocuk kitabıyla geldim. Yetişkinliği bir kenara bırakıp onların dünyasına yolculuk yapmak, o bakışlarla hayata bakmaya çalışmak farklı bir his. Kitabın girişinde sizi bir cümle karşılıyor; “Bu kitabı, resim yapmam için beni yüreklendiren 7. sınıftaki matematik öğretmenim Bay Matson’a ithaf ediyorum.” önce bunun üzerine düşündüm. Bir çocuğun hayatında bir öğretmenin ne kadar etkili olabileceğine dair en güçlü kanıtlardan. Kitabı okuduğunuzda da bunu gönülden hissedeceksiniz. Bir çocuğu fark etmek, içindekini keşfetmek, geleceğine güzel katkılar sağlamak çok kıymetli. “Bir nokta yap. Bakalım seni nereye götürecek.” Nereye götürür bu noktalar bizi? Kitabımız bir öğretmenin öğrencisine duygularını anlatması için resim çizebileceğini söylemesiyle başlıyor. Vashti’nin yolculuğa da böyle başlıyor. Çok severek okudum, mutlaka ama mutlaka bunu okumayan çocuk kalmasın. Kreşlerde bu kitapla birçok etkinlik planlanabilir ya da evde çocuğunuzla ya da yeğeniniz/kuzeninizle birlikte sizler bir etkinlik planlayabilirsiniz. Kitabın resimlemesi, kapağı, yazı tipi gayet iyi. Kitabın film versiyonu da varmış ve “Çocuklar İçin En İyi Video Filmi Ödülü”nü almış. Kesinlikle tavsiye ediyorum, okuyunnnn ve okutturun.
NoktaPeter H. Reynolds · Altın Kitaplar · 2014829 okunma