2024 46. kitabı
Sultan Fatih'in şahsi kitaplığı, ile ilgili genel bilgileri aktarıp kitap hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Öncelikle bu eser ülkemizde önemli bir boşluğu dolduran Türkiye Yazma Eserler Kurumu tarafından çıkarılmış. Bu sebeple hem içerik hem de eserin görünümü anlamında çok güzel bir iş çıkarılmış. Benim bu eseri aldığım dönemde basım kalitesine göre ucuz bir fiyatla almıştım. Ben bir insanı tanımanın yolunun onun kütüphanesindeki kitaplardan geçtiğini düşünüyorum. Çünkü bir insanın merak ettiği şeyler o kişiyle derinden ilişkilidir.Fatih Sultan Mehmet'in şahsi kitapliginda bulunan seçilmiş 98 eserin kısaca tanıtımının yapılması bu yüzden önemlidir. Büyük komutan ve döneminin ilmi anlamda en zengin insanını tanımak adına bu muazzam eserin oluşturulması çok önemli. Her bir eser nasıl hem tarihte eşi benzeri olmayan bir padişah hem de döneminin en büyük alimleriyle o dönemin en önemli konuları hakkında konuşabildiğinin göstergesi resmen. Kısaca bizim ülkemizin yetiştirdiği en büyük dehalardan birinin zihin dünyasına yolculuk yapmak isteyenler için kaynak eser görevi görüyor. Kesinlikle okunmasını tavsiye edeceğim bir eserdir.
Sultan Fatih'in Şahsî KitaplığıKolektif · Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı · 03 okunma