2024 35. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2024 17:25
Evime döndüm, kitaplarıma kavuştum Bu dörtlü serinin son kitabını gitmeden okuyup bitirmiştim.Geçen yaz almıştım bu seriyi. Toplamda dört kitabı bir yıllık bir süreçte okudum. Yazar İtalyan, dili çok etkileyici. İtalya'da bir kenar mahallede yetişen Lina ve Lenu adındaki iki genç kızın yaşamlarını, çekişmelerini, dostluklarını konu alıyor. 1950'lerde başlıyor ilk roman. Yazarın gerçek adı değil Elena Ferrante ve gerçek adını ısrarla gizliyor yazar. Sadece İtalya'da değil tüm dünyada 44 dile çevrilmiş ve dizi film de olacağı yazıyor kitabın arkasında, hatta belki de olmuştur. Sadece Lina ve Lenu'nun çocukluk, gençlik, yetişkinlikleri anlatılmıyor kitaplarda yani bu kadar basit değil kesinlikle. Boğucu erkek egemen kültür, duyarsız buyurgan aileler, yoksulluk, onlara dayatılan değerler, kadın olarak tutkularını yaşamak ve yaratıcı olmak gibi kavramlar da mevcut tüm kitaplarda. Lina ve Lenu tüm zorluklara rağmen eğitimlerini tamamlayıp doğup büyüdükleri tutucu ortamın dışına çıkabilecekler mi? Sürükleyici ve içten bir dile sahip olay örgülerini seviyorsanız okuyabilirsiniz.
Kayıp Kızın HikayesiElena Ferrante · Everest Yayınları · 20251,410 okunma