Süheyl Ünver'in Defter-i Meşâhirleri, Süheyl Ünver hocanın tutmuş olduğu 5 defterin birleştirilmesiyle oluşmuş bir eserdir. Dönemin sanatçıları ve birçok büyük isminin eserini de barındırması sebebiyle kıymeti daha da artmıştır.
Süheyl Ünver, Osmanlı'nın son dönemi ve Cumhuriyetin de kuruluş dönemlerini yaşamış ve bu 2 dönem arasında köprü kurmayı başarmış büyük Türk alimidir. Süheyl hoca yalnızca birçok alana meraklı ve bu alanlarda eser veren bir sanatçı olmakla kalmamış bu eserle birlikte döneminin büyük şahsiyetlerinin eserlerini de toplamıştır. Böyle büyük bir münevveri tanımak ve okumak insanın ufkunu açmakla birlikte geçmişin devlerinin bize işaret ettiği ufku görmek bakımından da ayrıca önemlidir.
Tarihin kırılma noktasında bulunup birçok eser ortaya koymakla kalmayıp birçok görüşten insanın içerisinde fikirleriyle, eserleriyle bulunması bu nadide eserin en kıymetli yanıdır. Kısaca geçmişin devlerinin fikirlerini, eserlerini görmek için mükemmel bir kaynak. Faydalanmak dileğiyle.