2024 37. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2024 18:34
Bir zamanların kudretli imparatorluğu, ihtişamlı, büyük tapınaklara, yüksek ve göz alıcı sütunlara, devasa piramitlere sahip yüce Mısır... Kitap, Tanrı-Tanrıça, ilahi varlık tasvirlerinden ekstra olarak zamanında Mısır imparatorluğun nasıl büyüdüğünden başlayıp nasıl yok olduğunu da bize anlatıyor. Beni en çok etkileyen ve heyecanla okumama sebep olan hikayelerden biri de İsis ve Osiris oldu. İsis'in her zorluğa göğsünü gererek, hiçbir şey tanımadan sevdiğini kurtarmak için yaptığı onca eziyet ve bu eziyetlerden asla bıkmadan tekrar tekrar yoluna devam etmesi beni çok etkiledi. Bilmediğim birçok firavun hikayesini, onların yaptırdığı muhteşem tapınakları da öğrenmiş oldum ama maalesef ki insanlığımızın açgözlü ve kendi egosunu tatmin etme davaları yüzünden birçok tapınak ve heykeller tahrip edilmiş. Mısır'ın geçmişini ve mitolojisini öğrenmek için gayet uygun bir kitap. Akıcı bir dille yazılmış, zor kelimeler yok. Tavsiye ederim.
Antik Mısır HikayeleriFrank H. Brooksbank · Maya Kitap Yayınları · 2020280 okunma