2024 79. kitabı
“Ben bir demirci kızı olabilirim ama narin bir çiçek değilim. Gümüş kadar soğuğum. Demir kadar güçlüyüm. Kader için eğilirim ama hiçbir adam için değil.” Floriane, bir demirci kızıdır. Tıpkı ondan önceki annesi ve ondan önceki büyükannesi gibi. Floriane'in ailesi, avcıların her dolunayda köylerini istila eden vampirleri öldürmelerini sağlayan özel alaşımı dövebilen tek kişidir. Ama Kanlı Ay gecesi, kardeşini kurtarmak ve evini korumak için pervasız bir göreve çıktığında, Floriane kendini vampir lordu Ruvan’la karşı karşıya bulur... Ve Kral onu öldürmek yerine, onu krallığına kaçırır. Floriane ona binlerce yıldır halkını rahatsız eden laneti sona erdirmek için çareyi bulacağına yemin eder. Bu yemin ve baştan çıkarma oyununu dikkatli bir şekilde oynamalı, yoksa sadece hayatını değil... kalbini de kaybedebilir. “En güçlü avcının bile silah arkadaşlarına ihtiyacı vardır.” Flor Ruvan’a yardım etmeyi kabul ettiğinde, vampirleri ve üzerlerindeki laneti tanır. Her iki ırkın da birbirlerine göründükleri gibi olmadığını öğrenir. Bu macera boyunca, insanlar ve vampirler bir arada var olabilecekler mi? “Seninle ne yapacağım?" "Beni sonsuza kadar sev.” Ruvan’ı namıdiğer vampir lordunu sevdim. Ne söyleyeceğini, ne zaman söyleyeceğini ve nasıl söyleyeceğini tam olarak biliyor. Nasıl romantizm yapılacağını biliyor. Flordan nefret etmesine rağmen, ona karşı her zaman bu kadar dürüst ve açık olmasını sevdim. Ruvan hoş bir aşk ilgisi ve ilk başta gizemli tarafını ve koruyucu tarafını da gerçekten sevdim. Grubunda bir insan olmasından hoşlanmasa da, Floriane'e karşı çok korumacıydı ve bunu görmek hoşuma gitti. Buradaki romantizm güzel ve saygılıydı, karakterler büyümek ve birbirleriyle dünya görüşlerini ayarlamak için birbirlerine zaman verdi. “Yardımı ne zaman kabul edeceğinizi bilmek zayıflığın değil, gücün göstergesidir.” Bu kitapta en çok keyif aldığım şey Vampir dünyasıydı. Kitap çoğunlukla her türlü lanetli yaratığın musallat olduğu harap bir antik şatoda geçiyor. BAYILDIM. İlgi çekici ana karakterler, ortaçağvari bir hava ve korkutucu canavar vampirlerle çok güçlü bir başlangıç yapıyor. “Umuttan daha derin bir yara yoktur.”
Vampir Lordu ile DüelloElise Kova · Yabancı Yayınları · 2024214 okunma