2024 48. kitabı
Hakan Sarıpolat'ın ikinci öykü kitabı Şehri Terk Eden'de özgün kurgu dünyalarından oluşmuş, temiz bir anlatım diline sahip, pek eksiği gediği olmayan yedi öykü bulunuyor. Sistem içinde kıvranan şehir insanını, avcının hikâyesiyle hayvan haklarını, patronlar ve işçilerin hikâyelerini, ölümle burun buruna yaşayan yalnız kalmış yaşlıca bir adamı, özgürlük sloganı atanlarla birlikte heykelin hikâyesini ve erkek şiddetine maruz kalan bir kadınla tavşan avcısı garip bir kız çocuğunu öykülerde görüyoruz. "Çöplükteki Patron" öyküsüyle distopik kurgu evrenini, "Gölge" ve "Nenegeyik" öyküleriyle de tekinsiz atmosferi görüyoruz. Özellikle kitaba ismini veren ve kapağına da ilham olan "Şehri Terk Eden" öyküsünü özgün kurgusu nedeniyle özellikle beğendiğimi söylemeliyim. Kitaptaki öykülerin tamamı meselesi ve felsefi derinliği olan metinler. Buna rağmen bir okur olarak belirtmek isterim ki öykülerdeki karakterlerle istediğim bağı maalesef kuramadım. Anlatılan meseleler sahici olsa da içimde gerekli duyguları uyandıramadı metinler. Ama buna rağmen tertemiz anlatım diline sahip, kurgu ve anlatım olarak neredeyse sorunsuz öykülerden meydana gelen bir kitap Şehri Terk Eden.
Şehri Terk EdenHakan Sarıpolat · Can Yayınları · 202491 okunma