Puan vermedi·214 syf.··Beğendi
· Selam Müptelalar
"...masada hiç kimse konuşmadığı zaman, yemek saatlerce sürüyormuş gibi gelir insana."
"Gözyaşlarının garip bir huyu vardır. Hiç uyarıda bulunmadan ve ortada geçerli bir neden olmadan dökülüverirler, tıpkı bizi arsanın depremler ve yolda karşımıza çıkan kukla gösterileri gibi."
Talihsiz Serüvenler Dizisi'nin üçüncü kitabı Uçuruma Bakan Pencere yine Lemony Snicket'in karanlık mizahı ve kendine özgü anlatım tarzıyla okuyucuyu etkisi altına alıyor. Serinin diğer kitaplarında olduğu gibi, burada da Baudelaire yetimlerinin başına gelen talihsizliklerin bir an bile azalmadığını söylemek mümkün.
Baudelaire kardeşlerin yeni vasileri olan Bayan Selina, oldukça eksantrik bir karakter olarak öne çıkıyor ve bu durum, onların işini daha da zorlaştırıyor. Selina’nın dikkatsizliği ve tuhaf davranışları, Kont Olaf’ın planlarını daha da karmaşık hale getiriyor. Okuyucu olarak, Selina'nın bu tuhaf tavırları ve Kont Olaf’ın sinsi hareketleri arasında sıkışan Baudelaire kardeşlerin mücadelelerini izlemek oldukça ilginç ve gerilim dolu.
Kitapta, Snicket'in karakterlere dair detaylı betimlemeleri ve olayların sürükleyici anlatımı, hem merak uyandırıyor hem de okuyucunun kitabı bitirmek için sabırsızlanmasına neden oluyor. Özellikle, Baudelaire kardeşlerin zekâ ve cesaretini daha da derinleştiren olaylar, onları daha da sevimli kılıyor.
Uçuruma Bakan Pencere, serinin karanlık mizahını ve sürükleyici öyküsünü severek okuduğum bir kitap oldu. Kardeşlerin karşılaştığı yeni zorluklar, Kont Olaf’ın sinsiliği ve kitabın bitimindeki sürprizler, serinin hayranları için tam anlamıyla tatmin edici bir okuma deneyimi sunuyor. Sizler hala bu seri ile tanışmadıysanız gidin ve Kont Olaf ile tanışın pişman olmayacaksınız. Sağlıkla ve kitapla kalın müptelalar...
#talihsizserüvenlerdizisi #uçurumabakanpencere
#lemonysnicket #resimler #bretthelquist #xlibriskitap