·456 syf.····Okunma: 28 Ağustos 2024 00:00 " Bütün seri katiller oyun oynamak ister..."
" Oysaki aşk komünist değil, sosyalisttir."
" ... kullanılmayan kavrama ait kelime yok olmaya mahkûmdur. Ayıp kelimesi gibi."
Selam #polisiye okumayı sevenler burada mı? #tarih ve biraz da #aşk ile harmanlanmış , İstanbul'un eşsiz atmosferinde geçen Dolu dolu , son ana kadar ilgi çeken , merak unsurunu söndürmeyen bir kurgu Cevabınız "evet" ise buyrun #kafes'i , #konstantinopolisiye yi okumaya
#özlemkumrular ın son , polisiye türünde ise tek eseri Kafes . Yazar maalesef kitabın yayımlanmasını göremeden aramızdan ayrıldı Ruhu şad olsun Umarım kitabı ne kadar çok sevdiğimiz ona ulaşıyordur
Başkomiser Nosta . Tarih doktorası olan , donanımlı, kafası diğer polislere göre farklı çalışan birisidir Nosta. Geçmişte geçirdiği bir kaza yüzünden hafızasında boşluklar vardır. İş arkadaşları ile harika bir ekip oluşturmuşlardır.
İstanbul'da vahşi cinayetler işlenir. Bunun seri katilin işi olduğunu düşünürler. Tuhaf ve vahşi bir şekilde öldürülmüştür kurbanlar . Soruşturma Nosta ve ekibine verilir. Cinayetlerin işlenme şekilleri ve katilin işi ettiği noktalar onları tarihte geçmişe doğru düşünce yolculuğuna çıkarır. Nosta'nın bilgi birikimi ve iş arkadaşları ile yaptıkları araştırmalar ile yavaş adımlarla ilerlemeye başlarlar soruşturmada. Ortaya çıkan bazı detaylar Nosta'nın hatırlayamadığı geçmişi işaret etmektedir. Bu olaylar ile onun ne alakası vardır? Adım adım sona yaklaşırken Nosta 'nın gizli geçmişinin kapılarını da zorlamaya başlıyoruz okurken .
Kitap öyle doluydu ki her polisiyede yaptığım gibi bir nefeste okumadım. Durup nefes aldım, araştırdım, hatırladım , düşündüm ve devam ettim . İstanbul'un kültürel mozaiğinde gezerken tarihin solmuş yapraklarını araladım , işinin ehli polisler ile birlikte bir soruşturma yürüttüm. İşin aslı onlara pek yardımcı olamadım Bu da ne kadar başarılı bir kurgu olduğunun göstergesi bana göre. Çünkü polislerde olayları baştan çözmek adetimdir. Beni bu konuda zorlayan kitapları severim.
Hem keyifli vakit geçirdiğim hem de heybemi doldurduğum kitap gönül rahatlığıyla tavsiyemdir.