Puan vermedi·452 syf.····Okunma: 31 Ağustos 2024 14:15 Kitabımız adından da anlaşılacağı üzere hayatımızı yeniden gözden geçirmek,incelemek,farkedemediklerimizi farketmek üzerine.
Şemalar yani çocukluktan başlayan ve yaşam boyu tekrar eden kalıp yargılar.Şema terapi de bu katı inançları yıkarak sağlıklı düşünmeye yardımcı olur.Aslında çocukluğumuzda yaşadığımız bazı durumlar nedeniyle şuanki hayatımızı şekillendiririyoruz.Belki kulağa garip geliyor nasıl oluyor da tacize uğrayan biri ilerde başka birini taciz ediyor yada babasının davranışlarını sevmeyen biri nasıl oluyor da babası gibi biriyle evleniyor veya küçükken ebeveynleri tarafından sevgi gösterilmeyen çocuklar neden başka insanlarla sağlıklı ilişkiler kuramıyor?Hepsinin cevabı bu kitapta
Bu kitap biraz sizi üzebilir fakat ömür boyunca üzülmektense bu şemaları çözümleyip bunları yenmeye çalışmak daha az yıpratıcı olacağını düşünüyorum.Değişim sancılı bir süreçtir ama değiştiğini görebilmek,kendini keşfetmek yaşamınıza değer katar.Daha çok kendiniz olursunuz.Bu yüzden sizde daha fazla beklemeden hayatınızı keşfedin:)