2024 23. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2024 11:58
Merhabalar. Murat Aslan 33 yaşında siyasi bir tutsak. 33 sayısı kendisi için oldukça maneviyat yüklü bir sayı. Çünkü 33 yıl cezaya çarptırılmış. Ve 33 şiir yazarak her yılın intikamını almak istemiş sanki. Kendisiyle çok az bir süre beraber kalma fırsatı yakaladım. F Tipi kapısından içeri girdiğim gibi ayakta kocaman pos bıyıklı, yüzünde güven veren gülüşüyle "Xêr Hatî" demişti. Zindan benim gibi şehirde büyümüş, ekonomik ve sosyal anlamda zorluk çekmemiş insanlar için çok zordur. Ama Murat arkadaşın yardımıyla kaldığımız günler hem çok rahat ve yoğun geçiyordu. 17 eseri hazırdı. Edebiyatın her alanında üretiyordu. Bu yüzden ona Profesör Doktor Her Şey diyordum. Şiirlerini ise okumamızı istememişti. Yayınlanınca okursunuz diyordu... Şimdi ise şiirlerini okuyunca çok beğendim. Her şiir kendi içerisinde derin ve umut verici. Tarihsel öğeleri öyle güzel yedirmiş ki okuyunca diyorsunuz ki "Telmih" sanatı baştan tanımlanmalı. Bunların yanı sıra güncelliği de şartlarına göre oldukça iyi takip etmiş." teslim alınamayanlara" şiiri buna örnektir. Aşkını ve sevdasını sömürge toprağımızın özgürlük ateşine o kadar ince benzetmiş ki yaşamayan anlayamaz diyebilirim. 20 yaşından 28 yaşına kadar yazdığı bu şiirleri okurken gençlikten olgunluğa geçişinin ruhsal dönüşümlerini çok iyi anladığımı düşünüyorum... Her şiiri oldukça başarılı olsa da benim için en iyisi " kötülük yağmurlarının şemsiyesi aşk" şiiriydi. Bu şiirin bestelenmesi bile mümkün.. Ailesine yazdığı şiirler de ise özlem duygusu o kadar içten ki buna engel olan herkes gün yüzü görmesin diyorum. okuyucusunun çok olması ve bir an önce özgürlüğüne kavuşması dileğiyle..
Şairin KavgasıMurat Aslan · Aryen Yayınları · 04 okunma