Puan vermedi·431 syf.····Okunma: 01 Eylül 2024 23:46 oral sander'in siyasi tarih'inden hemen sonra her nasıl olduysa bu kitaba başladım. ancak beklediğimden çok daha güzel ve akıcı idi. insan geriye dönüp bakınca bu kadar hatanın nasıl yapıldığını, insanların neden bir türlü bu gerçekleri göremediğini merak ediyor. insan nasıl insan oldu da buna benzer bir kitaptı. onun dili de harikaydı ve okurken kesinlikle sıkılmadım. tabii segal'in kitabı da faulkner'in kitabı da tarihi ve dünyayı marksist bir açıdan görüyor. marksizmin şeytanlaştırılmasının, kötülenmesinin nedenini kitabı okurken gayet net anlıyorsunuz. çünkü insanlar bilinçlenirse, olan bitenin farkına varırsa bundan zarar görecek tek bir güruh var: insanların kanını emenler.
2008 krizini anlatan inside job belgeselini izleyin. 3 bölümden oluşan ve kesinlikle ufuk açıcı olan zeitgeist belgeselini izleyin. nasıl olur da bu sisteme bir ses çıkarılmıyor. nasıl oluyor da yüz yıllardır bu böyle gelip geçmiş sormadan edemiyorsunuz.
umut verici ama aynı zamanda umutsuzluk da uyandıran insanlık tarihi görüyoruz. bütün bunların içinde biz neredeyiz acaba?