Puan vermedi·368 syf.····Okunma: 02 Eylül 2024 01:09 Kitabı Tiktok’ta görüp almaya heves etmiştim, çok seviliyor ve beğeniliyordu ancak doğruyu söylemek gerekirse beklentilerim çok yüksek değildi.
Kitap İngiliz genç bir kızın romantik ilişkiler hakkındaki tespitleri ile başlıyor. Açıkçası ilk anda gafil avlandım ve yazan birçok şeye sesle güldüm. İlk gençliğin kesinkes acımasız yargılarını okurken çok eğlendim, sanki hiçbirini kendim hissetmemişim gibi.
Kitabım devamında fark ettim ki hikaye düz bir çizgi gibi ilerlemiyor adeta yazarım günlüğünü okuyor gibiyiz. Arada çeşitli listeler ve özel anlarda hazırlanan yemek tarifleri var. O tarifleri okurken bile yazara dair çok samimi detaylar öğreniyoruz.
İlk bölümlerde okuma hızım çok düştü ve kitaba uzun bir süre ara verdim ancak tekrar elime aldığımda su gibi okudum ve bitirdim. Yazarım yirmili yaşların ortalarından itibaren yaşadığı ve hissettiği birçok şeyle empati kurmaya başladım. Eksikliğini bilmediği ancak yokluğundan dolayı zorluk çektiği şeylerin eksikliğini kendim de yaşadığımı fark ettim. Bu noktadan sonra yazarla kendimi arkadaş olmuş gibi hissettim.
Yoğun ve derinlikli okuma yapmak isteyen arkadaşları bu kitap tatmin etmeyecektir. Ancak hayattan bir parça okuyup keyifli vakit geçirmek isteyenlere önerebilirim. Ben sevdim, iyiki bıraktıktan günler sonra da olsa kitaba geri dönmüşüm diyorum. Herkese iyi okumalar:)