2024 22. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2024 18:20
Bu kitabı bana Ahmet Satan'ın devresi, kuzenim İbrahim getirmişti, ilk sayfasında Ahmet Satan'ın yazısı ve imzası var. Fakat bendeki kitapla 1000 Kitap uygulamasında yer alan kitabın kapak fotoğrafı aynı değil. Sanırım bendeki baskı burada yok. Bendeki 1. baskı. Neyse. Kitap için güzel şeyler söylemek isterdim fakat bu mümkün değil çünkü kitap baştan aşağı yazım yanlışları, anlatım bozuklukları ve noktalama hatalarıyla dolu. Gördükçe "bunu da mı yanlış yazmış?" diye hayret ettim ve aşırı derecede rahatsız olarak okudum. Yarım bırakma huyum olmadığı için ne kadar sevmesem de okumaya devam ettim ama keşke bu kadar yazım yanlışı olacağına hikayesi kötü olsaydı da beğenmeme sebebim o olsaydı. Evet hüzünlü bir hikaye ama her ne kadar ilk kitabı da olsa bir yazar bu şekilde bu kadar yazım yanlışlarıyla dolu bir kitap yazmamalı. Basılmadan önce hiç mi kimse kontrol etmemiş diye düşünmekten kitabı zaten doğru düzgün okuyamadım. Ama direkt Türkçe bir kitap olduğu için yine de ne anlatıldığını anlayarak okudum. Abartıyorum diye düşünenler varsa alıp okuyabilir, o zaman anlayacaksınız eminim ki. Ama 2. baskıda bu hatalar düzeltildiyse bilemem. Hele de çok kitap okuyan bir yazarın ve bu sene ödül almış bir yazarın bu kadar hata yapmasına anlam veremedim kusura bakmayın. Uzun bir zamandır elimdeydi, okuyacak başka kitabım olmadığı için bir şans vermek istedim sonunda. Umarım diğer kitaplarında da bu tarz hatalar yoktur. Hikayenin bir sayfada birinci ağızdan, diğer sayfada 3. ağızdan anlatılması, bir tutarlılık olmaması, kendi kendine konuşur gibi anlatılıp yazılması da beni rahatsız eden noktalardan..
Siz Hiç Kaybettiniz mi?Ahmet Satan · Dionysos Yayın Group · 202325 okunma