Atlas Paradoksu
2024 7. kitabı
Çok yoruldum.. Neredeyse 15 gündür elimde sürünen arkadaşı sonunda bitirebildiğim için mutlu hissetmekle birlikte çevirmene ve editöre sormak istiyorum, siz bu kitabı hiç okudunuz mu? Cümlelerdeki gereksiz edatlar, bağlaçlar, kelime fazlalıkları ve tabi ki tonla yazım hatası... Konuya gelirsek, medialıların (genellikle bilimsel açıklamalı büyü kullanan kişiler bknz. empat, fizikçi, telepat vb. ) var olduğu bir dünyada, İskenderiye cemiyeti adında gizli bir topluluk bulunur. Derin büyülü arşivi ile üyelerine güç vadeden bu topluluğa her 10 yılda bir üye alımı gerçekleşir. Dönemin koruyucusu Atlas Blakely tarafından özenle seçilen 6 üyenin cemiyetteki yaşantısını ve bunlarla ilişkili kişilerin yaşadıklarını okuduğumuz ilk kitaptan sonra bu kitapta da olayların gelişme ve karışma bölümünü işliyoruz diyebilirim. Her karakterin ağzından bölüm bölüm işlenmesi, bölümler arasındaki zaman farkı (bir bölümde bu gündeysek bir sonrakinde 3 hafta geriye, bir sonrakinde 2 ay ileriye gidebiliyoruz) ve 500 küsür sayfada neredeyse hiç bir olay gerçekleşmemesi ile okuması çok zor bir kitaptı. Okurken sıkıldım, meraklanmadım, tam meraklandım karakter değişti ve sıkıcı bir bölüm başladı falan filan derken yoruldum yani. Kitabın tamamına baktığınızda evet bir şeyler oldu, yaşandı ama ne kadarı bana geçti orası tartışılır. Serileri yarım bırakmayı sevmediğim için diğer kitabı da okuyacağım. !!!Spoiler!!! *Blakely'nin planlarının altı yeterince doldurulmamıştı. *Dalton hakkında biraz daha ayrıntı verilebilirdi. *Libby'nin geçmişte kendini birilerine tanıtması, görev alması ve zamanın akışında sapma yaratmaması saçmaydı. Çünkü baktığımızda göreceli, yaşanmış zaman değiştirildi. Ya bu tekrarlayan bir döngüye girmeli ve işlenmeli ya da çoklu dünya teorisine bir katkısı olmalı bence. *Karakter ağzından okumamıza rağmen düşüncelerinin, araştırmalarının, bakış açılarının okuyucuya yeteri kadar geçmediğini düşünüyorum. *Ve çok fazla bilimsel terim kullanılmıştı. Evet doğa üstü güçleri bilimsel bir zemine oturtmak bilgi ve hayal gücü isteyen bir şey fakat kitabı yoran şeylerden biri de terimlerin tekrarıydı.
Atlas ParadoksuOlivie Blake · Martı Yayınları · 2023170 okunma