2024 80. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2024 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Doğacan Silivri kaleminden Lazarus kitabının yorumu ile geldim Eylül ayının ikinci kitabı 2024 yılı basımlı 275 sayfalık bir kitap. Yanlışlıkla alnınızın ortasına bir kurşun yiyerek ölüyorsunuz ve bir örümcek tarafından tekrar yaşama şansı verilerek hayata geri dönüyorsunuz. Ama bir şartla!... 𖦹"Ölümle ilgili kafamdan küçüklüğümden beri çıkmayan bir olgu vardı. Ölümü, kocaman siyah bir örümcek olarak düşünüyordum. Ve insanın öldüğü zaman bu örümcek tarafından yenildiğini." Derviş Dertlioğlu, alkol ve uyuşturucu bataklığında sürünen, işinde ve aşkta başarısız, hatta hayattan zevk alamayan, üstelik bu hayatı bitirebilecek cesareti bile olmayan biri. İşe gittiği günlerden birinde iş arkadaşı Sedat'ın yanlış davranışlar sonucu peşine düşen bir müşteri iş yerini basar ve silahını ateşler. Ama kurşun istenilen adrese değil Derviş'in tam alnının ortası girer. Orada ölür. 𖦹"Hayatta bazı geçilmemesi gereken, geçtiğiniz an sizin kim olduğunuzu sonsuza kadar değiştirecek çizgiler vardır." Gözlerini açtığında bir örümceğin midesinde olduğunu ve yanlış kişinin ölmesi ile bu örümcek ona ikinci bir şans daha vermiştir. 𖦹"Sevdiklerimiz için her şeyi yapmayacaksak yaşamanın ne anlamı var ki?" sorusunu sürekli hatırlatan yeni hayatı Derviş için hiçte kolay olmayacaktır. Onu bekleyen maceraların neler olduğunu merak edenler kitabı mutlaka okuyun. İkinci bir şans, içsel yolculuk temalı kurgunun yoğun duygular ile işlenmesi kitabı okurken biraz da yaptıklarımızdan ders çıkarmamız gerektiğini ya da yaptığımız şeyin sonucunu düşünmemiz gerektiğini anlıyoruz. 𖦹Doğacan Silivri'nin kalemi ile yeni tanıştım ve çok sevdim. Lazarus kitabı bağımlılık - ölüm - yaşam üçlemesi ile harmanlanmış bir kitap. Son sayfasına kadar heyecan, merak çok yüksekti. Sürükleyici kurgu ve akıcı dile sahip, konusu ve sonu ile beni üst üste ters köşe etti. Kitabın ismi nerden geliyor anlamı nedir diye arattığımda; Lazarus, Yeni Ahitte öldükten sonra İsa tarafından diriltildiği belirtilen kişi olarak tanımlanıyordu ve ölen bir kişinin tekrar canlanması veya canlılık belirtileri göstermesi gibi bir anlam içeriyordu. Kitabı okuduğumuz da daha da iyi anlıyoruz ne demek istediğini. Yazarımızın kalemine sağlık Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
LazarusDoğacan Silivri · Luna Yayınları · 20248 okunma