“Suçluyu bulmak istiyorsanız, önce işlenen suçun kime yaradığını araştırın!”
Evet birçok okuyucu gibi ben de kitabın iki cilt olmasından ve her bir cildin 750 sayfanın üzerinde olmasından çekinerek iki yıl erteledim okumayı. Ancak severek takip ettiğim Şule Nur Sürücü kitaba başlamamda en büyük etkendi (kendisine de ayrıca teşekkür ederim )
İnce Memed serisinden sonra aynı heyecan ve merakla okudum Monte Cristo Kontu’nu Genç denizci Edmond Dantes’in en mutlu gününde, en güzel yaşlarında başkalarının hırsları ve çıkarları uğruna denizin ortasında bir zindana atılır. Umutlarının tükendiğini düşündüğü anda karanlıkta bir ışık olan rahip Faria, Monte Cristo Kontu’nu, Denizci Sinbad’ı yaratır. Yıllarını bu karanlık zindanda yaşlanarak geçirir evet, ama daha bilgili, daha zengin ve daha güçlü bir şekilde kurtulur If Şatosu’ndan. Yaşadıklarını göz önünde bulundurunca intikam konusunda düşmanları kadar kötü değildi bence Kont.
Sıradan bir intikam hikayesi değil, tarihi, siyasi ve coğrafik bilgilerle de harika bir eser bence. Kitapseverlerin unutup tekrar okumak istediği kitaplar olur ya işte şüphesiz onlardan biri
Sayfa sayısından hiç çekinmeyin, tek solukta okunacak bir eser. Okuyun, okutturun