·144 syf.····Okunma: 05 Eylül 2024 14:43 Uzun süredir bir inceleme yazmamıştım. Ama bu kitap üzerine bir şeyler söylemeden geçmeye kendimi ikna edemedim.
Öncelikle böyle bir kitap serisi bulduğum için çok mutluyum. Bir müslüman nasıl bakmalı serisinde toplam 20 kitap ve gerçekten gençlerin ilgisini çekecek çok güncel konular var. Diğer güzel yanı ise her konunun kendi uzmanı tarafından kaleme alınmış olması. Böylece hem monotonluktan kurtulmuş hemde yeterince doyurucu içerik oluşturulmuş diyebilirim.
Kendi adıma bir öz eleştiri ezelden beri yakın tarih ve avrupa tarihi konusunda zayıfım. Nedense elim hep eski Türk tarihî ve İslam tarihine gidiyor. Sanırım müslümanların bu kadar zayıf düşmesini okumaktan kaçıyorum. Ama bu kitap tarihle yüzleşmemi ve yanlış siyasetin fikir yapılarını süreç içerisinde ne kadar etkilediğini görmemi sağladı. Özellikle isminden dolayı biraz şüphe etmiştim. Yazar bir vaaz edasında nasıl bakacağımızı mı öğretecek diye düşünmüştüm. Ama içerik hiç öyle değil. Kavramların anlamları ve milliyetçiliğin tarihini özellikle de osmanlı yıkılma döneminde ortaya çıkan ve bizim (İslam) milletlerimiz olan Türk-Arap-Kürt milliyetçiliğinin nasıl bir tarihi serüven geçirdiğini bilimsel olarak açıklıyor. Hem çok eğlenerek hemde çok fazla şey öğrenerek okuduğum bir kitaptı. Serinin diğer kitaplarını da dönem dönem okumayı düşünüyorum.