Spoiler içermez, ama biraz sert konuştum!
2024 17. kitabı
Şimdi başlıyor benim mesaim! Arkadaşlar, açıkça söylemek gerekirse kitaptan hiçbir şey anlamadım! Bunun nedenlerini elbette tek tek sıralayacağım ve üzerine düşüncelerimi paylaşacağım. Öncelikle, kitapta belirgin bir konu yok. Evet, altını çizebileceğiniz güzel cümleler var, bunu inkar edemem. Ancak, bir hikayenin bize hitap etmesi için bir giriş, gelişme ve sonuç olmalı. Ne yazık ki bu kitapta bu üç temel unsurdan hiçbirini bulamıyoruz. Kitapta, sadece ayrıldığı kadının arkasından yazdığı güzel sözler var. Peki, bundan ne anlamamız gerekiyor? Biz, okuyucular olarak, hikayenin içine dahil olamıyoruz. Kitabın neresindeyim ben, bir okuyucu olarak? Yazar keşke bu güzel cümlelerini not defterinde saklasaydı, diye düşündürdü beni. İlginç olan şu ki, yazarın çok sevdiğim bir başka kitabı da var. Bu ise okuduğum ikinci kitabı ve büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Şanslıyım ki, ilk kitabımda bu esere denk gelmedim! Yine de okumak isteyen arkadaşlarım varsa, elbette okusunlar. Ancak şunu söyleyebilirim ki, bu kitap sizi bir adım ileriye taşımaz. Tabii, herkesin yorumu farklı olabilir. Bu benim kişisel düşüncem. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın!
Yalnızlığımdan Sev BeniEzgin Kılıç · Destek Yayınları · 2016677 okunma