Acının arayışı
2024 34. kitabı
Spoilerlı bir inceleme olacak: Robert'in kitabın başından itibaren turist çiftimiz Colin ve Mary'yi adeta zorlayarak kendi barına götürmesi ve üstüne onları kendisine bağlayacak güçlü bir hikaye anlatması böyle bir sonun olacağının işareti gibiydi. En azından trajik bir sonla biteceğini tahmin etmiştim. Colin ve Mary hiç bilmedikleri bir ülkedeydiler ve temkinli olmalıydılar. Robert ve acı çekmeye aşık olan karısı Caroline bir sado-mazo ilişkinin içerisindeler ve bu Caroline'in hâlinden kesinlikle belli oluyor. Hem Caroline hem de Robert, Colin ve Mary'i profesyonelce manipüle ettiler ve 'ders'lerine iyi çalıştılar. Ayrıca Robert, dominantlığıyla babasına çok benziyor. Babasıyla farkları şu; babası bir diplomat ve saygın birisi, Robert ise bir mirasyedi. Yetiştiğiniz aileden gelen bazı huylar siz ne kadar istemeseniz de genetik olarak size geçiyor. Ekstra olarak şunları söylemem gerektiğini hissediyorum: Kitap kesinlikle herkese uygun bir kitap değil. Kitapta çok fazla betimleme vardı ve ben kitaplarda betimleme okumayı sevmem. Okunuşu ise sıradan bir okuyucuyu aşacak düzeyde.
Yabancı KucakIan McEwan · Yapı Kredi Yayınları · 2020585 okunma