2024 72. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2024 00:29
"Herkes çok içten" diyorum. "İlişkimizi ilerletmek için onları küçük grup­lar halinde yemeye davet etmeliyiz." Leo onaylamayan bir bakış atıyor. "Önce bu herkesin kim ol­duğunu bulalım." Alice ve Leo birlikte yaşamak için yeni aldıkları Çevre Evleri dedikleri yerde bir eve taşınıyorlar. Ama daha ilk günden komşuların garip davranışları Alice'in dikkatinden kaçmıyor. Komşuların neden böyle davrandıklarını araştırmaya başlayan Alice yeni evlerinde bir kadın cinayeti yaşandığını öğrendikten sonra bunu ve geçmişiyle ilgili sırlar sakladığı için Leo'ya ilişkisini sorgulamaya başlar ama daha çok odaklandığı ölen ablasıyla aynı ismi taşıdığı için merakını tetikleyen, geceleri ruhunun katilini bulması için onu ziyarete geldiğine inandığı, kocası tarafından öldürülmüş olduğu söylenen Terapist Nina'nın gerçek katilinin kim olduğu. Çünkü komşuların söyledikleriyle işlenmiş cinayet ve bu cinayeti araştıran özel dedektif Thomas'ın söyledikleri birbirinden çok uzak. Her kes çok şüpheli. Her şey çok belirsiz. Kesin olan tek şey katilin çevre evlerinden birinde yaşayan bir komşusu olduğu. Ama kim? Ters köşesini asla tahmin etmedim. Çünkü -bu çok klişe olacak ama- en kolay seçimi hiç düşünmedim. Ama yazar öyle bir işlemiş ki kurguyu asla aklımın ucundan geçmedi. Bunda Alice'in de suçu var çünkü kadın herkesten şüphe duydu. Bu gerçekten takıntılı derecedeydi. O konuda hâlâ aynı düşünüyorum. Kitabın sonunda bile bunda vazgeçmedi ve bunu sevmediğim için bir puan kırdım. Temkinli olursun da bu kadarı çok fazlaydı. Ama gerilim kitabı böyle olur dediğim de bile bunu görmezden gelemiyorum. Çünkü Leo'ya değil de bir yabancı olan Tom'a güvenmesi bunu da anlamsız kılıyordu. Kurguya, olayların işleyişine tek kelimeyle bayıldım. Bu türden kitaplarda asla tahmin edemediğim olayların olmasını çok seviyorum. Zaten tahminlerde çok kötüyümdür:d Geç bitirmemin sebebi kitap değil küçücük bir zaman sorunu yaşadım ama bu kitabın heyecanını hiç etkilemedi. Polisiye gerilim türünden çok güzel bir kitaptı. Terapist
Polisiye / Gerilim
TerapistB. A. Paris · Doğan Kitap · 2022346 okunma