2024 28. kitabı
Burcu Öğretmen’in heyecanla başlayacak olduğu öğretmenlik görevinde ilk ataması Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı bir sınır köyüne olur. Heyecanlı ve mutludur fakat gideceği yerde onu birçok olumsuzluk bekler. Beklediğinden daha zorlu, daha yıpratıcı zamanlar geçirir. Bu zamanlarda aklı hem uzak kaldığı ailesi, hem de nişanlısı Erk’tedir. Fakat gittiği köyde yaşadığı aksiliklerin üstüne bir de en yakınlarından birinden gelen hayal kırıklığı kendisini çok sarsar. İlçedeki kütüphanede tanıştığı Adem bey, yaşadığı tüm zorluklarda bir abi olarak ona destek olur ve baş etmesi için ona manevi olarak güç verir. Bundan sonra Burcu Öğretmen karşılaştığı her aksilikle daha güçlü savaşmaya başlar. Öncelikle bir rehber öğretmen olarak kitabın başındaki ithaf beni çok duygulandırdı Öğretmenlik en kutsal mesleklerden biri. Gerçekten sevmeyen kimsenin yapamayacağı kadar zorlu fakat çocuklardaki mutluluğu, size duydukları sevgiyi ve bir şeyler öğrendiklerini gördükçe “iyiki” dedirten bir meslek. Keşke ülkenin her yerinde şartlar eşit olsa ve her çocuğu kazanabilsek…. Kitap bildiğimiz, duyduğumuz, bazen de tanık olduğumuz bir gerçeği anlatıyor olsa da yazarımızın bize aktarmadaki o samimiyeti, açıklığı, dili kullanmadaki ustalığı kitabı -belki de yeniden- yaşamamızı sağlıyor. Burcu Öğretmen’in kitabın başında ve sonundaki değişimini görmek de oldukça etkileyiciydi bilmenizi isterim. Her zaman şiddetle tavsiyem olan kalemlerden biri olacak. Selami çınarcı Selami ÇınarcıSelami Çınarcı
Sınırın Sıfır NoktasındaSelami Çınarcı · Ateş Yayınları · 202452 okunma